Bu şarkılar uyandırıyor!

15 Mart 2017 - 15:21

Gri ve çoğumuz için kasvetli sabahlara uyandığımız şu günlerde, sizi yataktan daha kolay kaldıracak şarkılar olduğunu biliyor muydunuz? Ancak sizi uyandıracak mükemmel bir ‘uyandırma şarkısı’ bulmak her zaman kolay olmuyor. Uzmanlara göre seçtiğiniz şarkı enerjinizi yükseltmeli, ancak sadece kulaklarınıza bass sesleri gelmemeli. Seçeceğiniz şarkıların hassas bir dengesi olması gerekiyor. Bu sebepten dolayı, mükemmel ‘uyandırma şarkıları’ listesi oluşturmak için, dijital müzik platformu Spotify, müzik psikolojisi uzmanı  David M. Greenberg ile beraber çalışarak özel bir müzik listesi yarattı. Spotify ekibi ve Greenberg bu şarkıların 3 ana elementi içermesi gerektiğini belirtiyorlar:

- Sizi toparlamalı: Başlangıcından itibaren çok hareketli şarkı seçimi uyanmanıza yardımcı olmayacaktır. Bu tarz şarkılar uyanmanız için uygun değildir. Onun yerine daha sakin müzikler(en azından başlangıcı sakin olan müzikler) sizin yavaş yavaş uyanmanıza yardım eder.

- Pozitif enerji vermeli: Bir kere gözünüzü açtığınızda, günün geri kalanı için motive olmanız gerekir. Bu yüzden pozitif sözler içeren, sizi uyku halinden çıkarıp kendinizi iyi hissettirecek müzikler dinlemeniz gerekir.

- Güçlü temposu olmalı: Bu yalnızca şarkı sözleriyle değil, müziğin ses dalgaları elementleriyle de olmalıdır. Şarkıda ölçülen her vuruş, özellikle bass ve davulda 2 ve 4 vuruş değerinde olmalı ki sizi harekete geçirerek kendinizi iyi hissetmenize yardım etsin.

Bu bilgiler ışığında uyanmanıza yardım edecek 10 şarkı:

1. Coldplay – Viva La Vida Untitled

2. St. Lucia – Elevate

3. Macklemore & Ryan Lewis – Downtown

4. Bill Withers – Lovely Day

5. Avicii – Wake Me Up

6. Pentatonix – Can’t Sleep Love

7. Demi Lovato – Confident

8. Arcade Fire – Wake Up

9. Hailee Steinfeld – Love Myself

10. Sam Smith – Money On My Mind


ARŞİV