Bu sergide başrol kedilerde...

Leonardo Da Vinci, “Kedi yavrusu bir başyapıttır...”' demiş. Pablo Neruda da “Tüm yaşamı ve sırlarını bilsem de kedinin şifresini çözmeyi başaramadım...”

14 Şubat 2013 - 14:19
Gökçe UYGUN
 
Leonardo Da Vinci, “Kedi yavrusu bir başyapıttır...”' demiş. Pablo Neruda da “Tüm yaşamı ve sırlarını bilsem de kedinin şifresini çözmeyi başaramadım...”
Ve daha birçok cümle kurulmuş kediler üzerine. Kediler aynı zamanda ressamların vazgeçilmez modelleridir; güzel gözleri, sevimli patileri, ok gibi bıyıkları, pembe minik burunları ile... Kir pas içinde olsalar bile asla gururlu duruşlarından ve kibirlerinden taviz vermeyen kediler, her zaman için sanatçılara ilham kaynağı olmuşlardır... 
Caddebostan'daki Ürün Sanat Galerisi de bugünlerde böyle bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Galeri sahibi Günay Pesen, “Galerimizde her yıl geleneksel hale gelen ‘Mart Kedileri’ sergisi bu yıl küresel ısınma dolayısıyle ‘Şubat Kedileri’ olarak isim değiştirdi.:) Sergimizde, kedi resimlerinin yanı sıra kedi seramikleri, karikatürleri, yazmaları, takıları da var. Ev sahipliğini de galerimizin tek patili güzel kedisi ‘Ürün’” üstleniyor. Bütün kediseverleri bekliyoruz” diyor. Bedri Rahmi, Eren Eyüboğlu, Cihat Burak, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Kamil Masaracı, Niyazi Toptoprak, Reha Yalnızcık, Canan Bilge, EmineYedikuvvet, Züleyha Akbaş, Ender Dandul, Ayten Taşpınar, Leyla Tekbulut ve Sibel Akdağ gibi kedisever sanatçılarla kedisever sanatseverleri buluşturan sergi, 7 Mart'a dek gezilebilir.
0216 363 12 80 www.urunart.com
 

ARŞİV