Bu sezon sahnede DEMOKRASİ var!

İBB Şehir Tiyatroları, 2011-2012 Sezonu’nda yeni oyunları ile İstanbullu seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor...

06 Ekim 2011 - 13:31

İBB Şehir Tiyatroları, 2011-2012 Sezonu’nda yeni oyunları ile İstanbullu seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geçen yıl ‘İstanbul’ olan ana tema, bu sezon ‘Demokrasi’ olarak belirlendi.

5 Ekim’de perdelerini açan İBB Şehir Tiyatroları, 2011-2012 sezonuna ait repertuvarını 27 Eylül’de Yıldız Sarayı, Malta Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, Müdür M. Abdullah Kaplan, Sahne Direktörü Hakan Arlı, Başdramaturg Tarık Günersel, Genç Tiyatro Sorumlusu Tolga Yeter, Çocuk Tiyatrosu Sorumlusu Betül Kızılok Bavli, ÇGSM (Çağdaş Gösteri Sanatları Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi) Sorumlusu Emre Koyuncuoğlu’nun katılımı ile yapılan toplantıda 2011–2012 Sezonu’nda sahnelenecek yeni oyunların yanı sıra İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro, Çocuk Tiyatrosu ve Çağdaş Gösteri Sanatları Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin yeni sezonda sürdüreceği etkinlikler hakkında bilgi verildi.
16 YENİ OYUN, ÇOK YÖNLÜ BİR SEZON
İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, 1914 yılında “Darülbedayi-i Osmanî” adıyla kurulan İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun, genelde tüm insanlığın, özelde ise İstanbul’un kültürel renklerini, heyecanlarını ve sorunlarını sahneye taşıdığını belirterek “Tiyatro, hayatın çok boyutlu enginliğine bizi en “doğrudan” yaklaştıran sanattır. Bir repertuvar tiyatrosu, oyunlarındaki çeşitlilikle hayatın zenginliğini yansıtabilmelidir. Nitekim İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, repertuarının çok yönlü olmasına bu sezonda da özen gösteriyor” dedi.
Şamlıoğlu, yeni sezonla ilgili şu bilgileri aktardı: “Geçen sezon tema olarak ‘İstanbul’ özel bir önem taşıyordu. Yeni sezondaki oyunlarımızdan bazıları ise, Devlet Tiyatroları ile OYÇED (Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği) gibi kurumların da yaklaşımına paralel olarak, “demokrasi” kavramı bağlamında değerlendirilebilir. Tiyatro daha iyi bir dünya umudu bağlamında önemli bir boyuttur. İstanbul Şehir Tiyatroları, 2011–2012 Sezonu’na önceki yıllarda olduğu ve bundan sonra da olacağı gibi bu anlayışla başlıyor.”
BU SEZONUN YENİ OYUNLARI
-Şark Dişçisi (Müzikal) / Yazan: Hagop Baronyan Yöneten: Engin Alkan
-Kargaşa / Yazan ve Yöneten: Abdul Monem Amayri
-Sevgili Doktor / Anton Çehov’dan Uyarlayan: Neil Simon Yöneten: Taner Barlas
-Günlük Müstehcen Sırlar / Yazan: Marco Antonio de la Parra Yöneten: Y.Fikret Urağ
-Otobüs / Yazan: Stanislav Stratiev Yöneten: Arif Akkaya
-Rosenbergler Ölmemeli / Yazan: Alain Decaux Yöneten: Orhan Alkaya
-Arka Bahçe / Yazan: Bilgesu Erenus Yöneten: Hüseyin Köroğlu
-Hedda Gabler / Yazan: Henrik Ibsen Yöneten: Emre Koyuncuoğlu
-Dar Ayakkabıyla Yaşamak / Yazan: Duşan Kovaçeviç Yöneten: M. Nurullah Tuncer
-Ateşli Sabır / Yazan: Antonio Skármeta Yöneten: Ragıp Yavuz
-Nekrossov / Yazan: Jean Paul Sartre Yöneten: Ergün Işıldar
-Vassa Jeleznova / Yazan: Maksim Gorki Yöneten: Kemal Başar
-Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! / Yazan: Dario Fo Yöneten: Hülya Karakaş
-Zengin Mutfağı / Yazan: Vasıf Öngören Yöneten: Aslı Öngören
-Mutfak Söyleşileri / Yazan: Vala Thorsdottir Yöneten: Yeşim Koçak
-Ufak Bir Hata / Yazan: Filiz Adıgüzel Yöneten: Berna Adıgüzel
Semra ÇELEBİ

ARŞİV