‘Bulutların Üstünde Edebiyat’

13. yılında olan İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali bu sene ilk kez sadece dijital olarak yapılacak. Festival, 1 - 5 Haziran tarihleri arasında yazar, yayıncı, çevirmen ve kitap okumayı seven herkesi ücretsiz olarak bir araya getirecek

24 Mayıs 2021 - 14:49

Geçtiğimiz yıl hem dijital hem de fiziksel olarak düzenlenen İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali bu yıl ilk kez sadece dijital olarak okurlarla ekranlarda buluşmaya hazırlanıyor. 13. yılını kutlayan festival, 1 - 5 Haziran tarihleri arasında yazarları, yayıncıları, çevirmenleri ve kitap okumayı seven herkesi bir araya getirecek.  

“Edebiyatın, doğduğu coğrafyanın kültürüyle yoğrulup bir bulut gibi ülkeler üzerinde yükseldiğini ve farklı topraklara, farklı okurlara ulaştığını hayal ettik ve bu yılki temamızı “Bulutların Üstünde Edebiyat” olarak belirledik.” diyen İTEF ekibi, şu açıklamayı yaptı: “‘Bir edebiyat yapıtı mutluluktan uçmanızı sağlayabilir; hatta sizi bulutların üstüne bile çıkarabilir’ sözüyle temamızı kucaklayan değerli çocuk kitapları illüstratörü ve yazarı Deniz Üçbaşaran festivalimiz için hazırladığı görsel ile bizleri bulutların üzerine çıkardı. Pandemi dolayısıyla evlere kapandığımız şu günlerde, edebiyatın bir bulut gibi bizleri farklı coğrafyalara götürmesini umuyor ve tüm okurları etkinliklerimize davet ediyoruz.”

ONLİNE VE ÜCRETSİZ

Takipçiler, İTEF’in internet sitesinden konuşmalara kayıt olup ardından kayıtta belirtilen e-posta adresine gelen bağlantı ile Zoom üzerinden etkinliklere ücretsiz olarak katılabilecek. Simultane tercüme destekli etkinliklerde izleyiciler tüm söyleşileri Türkçe olarak izleyebilecek. İzleyicilerin yazarlara soru sorabilmesini mümkün kılacak olan Zoom katılımı 100 kişiyle sınırlıyken tüm etkinlikler İTEF'in sosyal medya hesaplarından da canlı olarak izlenebilecek. 

5 GÜN 6 ETKİNLİK

İTEF 2021 – Bulutların Üstünde Edebiyat Etkinlik Programı:

  • 1 Haziran Salı/20.00: Açılış etkinliğinde, “Miras” adlı kitabın yazarı ve Norveç edebiyatının en önemli seslerinden biri olan Vigdis Hjorth, bir aile portresinin arka planını resmederken gerçeklere dayalı travmatik bir geçmişin hikayesini anlatacak.  

  • 2 Haziran Çarşamba/20.00: Fransa’da çok satanlar arasında yer alan Maud Ankaoua, Fransa’da çok satanlarda yer alan eseri “Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü” bağlamında, tek hayatı yoğun işi olan bir kadının sürpriz bir yolculukla farklı bir yola girmesini ve seçimler yapmasını ele alacak.  

  • 3 Haziran Perşembe/20.00: Arap edebiyatının güçlü temsilcilerinden Suriyeli Halid Halife, “Bu Şehrin Mutfaklarında Bıçak Yok” kitabı ışığında politik, dini ve cinsel zorbalığın gölgesi altında yaşayan Suriyeli bir ailenin hikayesini dile getirecek. 

  • 4 Haziran Cuma/20.00: Yabancı Yayınları’nın okurlarla buluşturduğu “Kaos Yürüyüşü" serisi, “Biz Ölümlüler”, “Son ve Ötesi” ve Delidolu’nun yayımladığı “Canavarın Çağrısı” kitaplarıyla tanıdığımız ABD’li Patrick Ness, her kitabında genç okurlara farklı bakış açıları sunuyor. Yazar, bu söyleşide de derin sorular akla getirerek okuru düşündürmeye yöneltecek.  

  • 5 Haziran Cumartesi/15.00 Kapanış Etkinlikleri kapsamında, “Auschwitz Dövmecisi” ve “Cilka’nın Yolculuğu” kitaplarıyla tanıdığımız Heather Morris, Auschwitz-Birkenau toplama kamplarında geçen bir yaşam öyküsünü aktaracak. Aynı gün saat 20.00’deki programda da “Leziz Kadavralar” kitabının yazarı Arjantinli Agustina Bazterrica, son dönemin en acımasız ve bir o kadar da dokunaklı distopyasını anlatacak.

www.itef.com.tr


ARŞİV