Bulutsuzluk Özlemi Kalamış'taydı

Yazın en güzel festivali Uluslararası Kalamış Yaz Festivali, tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor. Festival’de sahne alan Rock müziğinin efsane gruplarından Bulutsuzluk Özlemi ile konuştuk

29 Ağustos 2024 - 12:59

Türk Rock Müziği’nin efsane gruplarından Bulutsuzluk Özlemi, 23 Ağustos Cuma akşamı Uluslararası Kalamış Yaz Festivali Kadıköylülere unutulmaz bir akşam yaşattı. Biz de muhteşem konser öncesi grup üyeleri; Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Gökhan Büyükkara, Gencay Kılmaz ve Ahmet Pekmezci ile ufak bir sohbet etme fırsatını yakalayıp  hem festivale dair düşüncelerini sorduk .

“KADIKÖY MÜZİĞİN BEŞİĞİ”

  • Uluslararası Kalamış Yaz Festivali’nde yer almak nasıl bir duygu?

Nejat Yavaşoğulları: Kalamış Yaz Festivali’nde geçen sene de gençlerle birlikte sahnede yer aldım. Kadıköy’de çok güzel bir yaz akşamı, az sonra konsere çıkacağız, seyircilerimizle dinleyicilerimizle buluşacağız. Bunu bizlere sağlayan Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. 

Sina Koloğlu: Kalamış Parkı dünyadaki her müzisyenin yer almak isteyeceği bir mekân; deniz, park ve ağaç var bundan daha güzel bir ortam olamaz. Kadıköy her zaman müziğin beşiği olmuştur. Bugün Kadıköy İstanbul’un müzikle ayakta kalan ilçesi.

Gökhan Büyükkara: Ben Kadıköylüyüm, hayatım burada geçti, çocuğum burada büyüdü. Kalamış Yaz Festivali’nde yer almak inanılmaz bir his, biletimi alıp konserleri de dinlemeye geldim. Kadıköy’de olmak ve Kadıköy’de çalmak bir ayrıcalık. Ben de bugün burada evimde çalacağım için çok mutluyum. 

Ahmet Pekmezci: Ben de Kadıköylüyüm, Göztepe’de doğdum. Burası bizim için her zaman ayrıcalıklıdır. Burada çaldığımız zaman dinleyicilerin enerjisinin en üst düzeyde olduğunu hissettiğimiz yerlerden birisi. Mükemmel bir festival olmuş, organizasyon harika çok heyecanlıyız.

Gencay Kılmaz:  Ben karşının taksisiyim Galata’dan katılıyorum. Kalamış Parkı’ndaki bu konser atmosferi çok güzel olmuş.

  • Bulutsuzluk Özlemi 1984 yılından bugüne 40 yıldır hayatımızda. Nesiller sizi dinliyor, eminim ki Kalamış konserinde de anne ve babasıyla birlikte sizi dinlemeye gelen gençler de olacaktır. Bu nasıl bir his?

Nejat Yavaşoğulları:Bugüne kadar yaptığımız uğraştığımız işlerin boşa gitmediğini görmüş oluyoruz. Bu da işe devam etmek için bize itici bir güç sağlıyor. Bu çok güzel bir his. 

“KALAMIŞ MÜKEMMEL ŞARKILARA KONU OLMUŞ BİR YER”

  • Kadıköy’deki bir sahnede anınız var mı?

Nejat Yavaşoğulları: Kadıköy Halk Eğitim’de güzel bir konserimizi hatırlıyorum. Grubun ilk yıllarında, daha ne olacağımızı bilmediğimiz yıllarda MRT Sanat Merkez’inde, çok güzel bir konserimiz vardı. Sahnenin zemini tahtaydı ve zemine vurduğumda çok güzel bir ses çıktığını duydum, konsere öyle devam etmiştik. 

  • Kalamış’ın özgürleşmesinde bir sıkıntı var, siz de hep şarkılarınızda ‘özgürlük, özgürlük, özgürlük’ dediniz. Kalamış için özgürlük adına burada ne haykırırsınız?

Nejat Yavaşoğulları: ‘Bu böyle gitmez, sürdürülemez. Dünya’ya yeni bir hayat bulmamız lazım’ diye bir şarkımız var. Belki bugün onu çalarak bunu gerçekleştirebiliriz. Ben de Kalamış’ın çok eski hallerini biliyorum. Ailem balıkçı, kendi motorlarımızla 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’na geliyorduk, kürek yarışları oluyordu. Beş altı yaşımdan itibaren hatırlıyorum. Ailelerimiz bizlere su almamız içim testi verirdi, biz de kilisenin bahçesinden alırdık. Ayrıca burada tahta sandalyeli ‘Köhne’ adında bir kahvehane vardı, denizin ‘fış fış’ sesiyle birlikte çay kahve içilirdi. 

Kalamış, mükemmel şarkılara konu olmuş bir yer. Kalamış demek sazlık, kamışlık demek. İstanbul’da eskiden yürüyerek denize ayaklarını sokabiliyordu insanlar. Bunu kaybettik, bu saatten sonra düzelir mi bilemem. 

FESTİVAL PROGRAMI

Kalamış Atatürk Parkı’nda birbirinden etkileyici 19 konser ve dokuz film ile 8 Eylül’e kadar seyirciyle buluşacak Uluslararası Kalamış Yaz Festivali’nin  programı şöyle;

30 Ağustos-30 Ağustos Zafer Bayramına özel  Mojave ve Madrigal Konseri 

31 Ağustos Cumartesi – Emre Fel 

1 Eylül Pazar- İnsanlar Yaşadıkça (From Here to Eternity)

2 Eylül Pazartesi– GOBO 

3 Eylül Salı – Adamlar 

4 Eylül Çarşamba- Nihat Sırdar ile 90'lar Kafası

5 Eylül Perşembe- Cenk Erdoğan

6 Eylül Cuma- İstanbul Filarmoni Orkestrası

7 Eylül Cumartesi- Evrencan Gündüz

8 Eylül Pazar- Göksenin

 

PATİLİ DOSTLARIMIZA DESTEK

Biletle girişin yapıldığı festivalde, bilet satışları Mobilet üzerinden yapılıyor. 

Dileyen 100 TL ödeyerek genel satış biletini ya da 200 TL ödeyerek, sokaktaki patili dostlarımıza destek paketine yardım yaparak biletlerini alabilir. 

 


ARŞİV