Caddebostan'da sanat dolu günler

29 Mart 2012 - 11:41

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi, duyarlı bir karma sergiye ev sahipliği yaptı.

Caddebostan Gönüllüleri,16 Şubat’da Avrasya Şizofreni Derneği’yle beraber “Elimizi Uzattık Tutun Lütfen” sloganıyla isimlendirilen tiyatro ve koro etkinliği yaptı. Gönüllülerin çağrısına Mersin’den yanıt geldi. Timya Sanat Grubu adına ressam Zeynep Dalkılıç, Avrasya Şizofreni Derneği’ne destek amaçlı “Elele” sergisini, BMKM sergi Salonunda düzenledi. Zeynep Dalkılıç ve arkadaşları Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle de “Hayatın İçinde Kadın” adlı bir sergi gerçekleştirdi.
Caddebostan Gönüllüleri, sergiye eserleriyle katkıda bulunan Zeynep Dalkılıç ile sanatçı arkadaşları Ali Uslu, Esra Emrealp, Eray Yeğenoğlu, Fahrettin Sakarya, Münevver Işın, Mükerrem Turhan, Ayşegül Ekşi ve Hülya Bayraklı’ya emekleri ve duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür ettiler.
Serginin BMKM Sergi Salonu’nda 10 Mart Cumartesi günü saat 16.30’da yapılan açılışı, kalabalık bir sanatsever izleyici eşliğinde yapıldı.
 
VUSLAT KOROSU’NUN KONSERİ VARDI

Caddebostan Gönüllü Evi Vuslat Türk Sanat Müziği Korosu, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde 7 Mart Salı günü şef İlter Burak Kalay yönetiminde sunduğu Türk musikisinin seçkin eserleriyle konuklarına unutulmaz anlar yaşattı.
Şef İlter Burak Kalay, Vuslat TSM Korosu Topluluğu’nun yanı sıra Pendik Kültür Sanat Derneği Korosu ve Bostancı Gönüllüleri Türk Müziği Korosu’nun şefliklerini de başarıyla sürdürüyor. Solo ve koro olarak seslendirilen eserlerden oluşan konserler, yıl boyunca devam edecek.
Caddebostan Gönüllüleri, bu başarılı konser için başta kurucu yönetici Nesibe Kantarcı’ya, şef İlter Burak Kalay’a ve Vuslat TSM Korosu’na teşekkür ettiler.


ARŞİV