Caddebostan’da 3 günlük Japon esintisi

Kadıköy merkezli Japon Sanat Merkezi’nin, Japonya kültürü orjinli festivali ‘Comikon’ başlıyor

19 Eylül 2018 - 11:23

Yaratıcı çizim ve çizgi hikâye alanında çalışan önemli çizer, yazar ve meraklıların buluştuğu ‘Comikon İstanbul’ festivalinin ikincisi, bu yıl 28-30 Eylül tarihleri arasında yine Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Eğitim ve eğlenceyi hayal dünyasıyla birleştiren; 50’den fazla seminer, konferans, panel ve workshop’un yer alacağı festivalin bu seneki teması ise “İlham Ver!”

Festivalde, dövüş oyunu turnuvaları, kutu-kart-FRP oyunları, CosPlay atölyeleri, K-Pop dans gösterileri, Anisong Grand Prix şarkı yarışması, anime bilgi yarışmaları, konserler, Manga Academy sergileri, Edding kalemlerinin katkılarıyla ücretsiz yapılacak olan çizim atölyeleri olacak. 3 günlük organizasyonda, Otisabi’den Yıldıray Çınar’a, Korkut Öztekin’den Devrim Kunter’e, Özgür Yıldırım’dan Hikmet Yamansavaşçılar’a, Mehmet Çağçağ’dan Tayyar Özkan’a yaratıcı çizim denince akla gelen çok sayıda konuk olacak. Festivalde bu yıl Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek, İstanbul Japonya Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla “MACQUIA: Where the Promised Flower Blooms” adlı anime filminin prömiyeri yapılacak.

JAPON SOSYAL MEDYACI GELİYOR

Japonya’nın en başarılı genç sosyal medya girişimcisi, dünya çapında 20 milyon takipçisi olan Tokyo Otaku Mode’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tomohide Kamei, sosyal medyada global başarının sırlarını paylaşacak. Ayrıca rapçiler Sehabe ve Yeis Sensura da konser verecek. Comikon İstanbul’da bu yıl Fransız Kültür Merkezi katkılarıyla Jean-Claude Mézières’in “Valerian” isimli çizgi roman sergisinin sergisi de yer alacak.

Ayrıntılı bilgi için: comikonistanbul.com


ARŞİV