Caddebostan'da adalet filmleri

15. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali adalet kavramını filmlerle perdeye yansıtıyor

25 Kasım 2025 - 10:55

27 Kasım’da, İranlı yönetmen Ali Asgari’nin İlahi Komedya filmiyle açılışı yapılan 15. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali sürüyor. 2 Aralık’a dek devam edecek olan festivalde filmler 7 farklı kategoride izleyiciyle buluşuyor.

Başkanlığını Prof. Dr. Adem Sözüer, direktörlüğünü Prof. Dr. Bengi Semerci’nin yaptığı festival, dünyanın farklı bölgelerinden toplam 40 filmi Türkiyeli izleyiciye sunuyor. Program direktörlüğünü Alin Taşçıyan’ın, kısa metraj film koordinatörlüğünü Nil Kural’ın yaptığı festivalde uzun metrajlı film gösterimleri İBB Beyoğlu Sineması ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sineması’nda; kısa film programı da Taksim Fransız Kültür Merkezi ve CKM - Caddebostan Kültür Merkezi Sineması’nda gösteriliyor.

ÖDÜLLER

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde bu yıl Sinema Onur Ödülü oyuncu Rüçhan Çalışkur ve yönetmen Wang Xiaoshuai’ye, Sinemaya Katkı Ödülü görüntü yönetmeni Yorgos Arvanitis ve Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’ne, Akademik Onur Ödülü hukukçu – akademisyen Prof. Turgut Tarhanlı’ya verilecek. Festival bu yıl Gazzeli yönetmen Rashid Mashrawi’ye de Adalet Savunucusu Ödülü takdim edecek.

CKM’DE GÖSTERİLECEK FİLMLER ŞÖYLE

  • 28 Kasım 2025 – Cuma

14:00 — Afganistan’ın Son Büyükelçisi /  16:30 — Dünyanın En İyi Annesi 

19:00 — İki Dünya Arasında / 21:30 — Baba 

  • 29 Kasım 2025 – Cumartesi

14:00 — Dayanma Gücü / 16:30 — Uyuyamayan Şehir 

19:00 — Dalga / 21:30 — Kapana Kısılmak 

  • 30 Kasım 2025 – Pazar

14:00 — Her Şeyin Bir Bedeli Var / 16:30 — Hartum 

19:00 — Cinema Jazieh  / 21:30 — Sazlıca Cinayeti 

1 ve 2 Aralık Pazartesi ve Salı günleri ise kısa film seansları olacak. 8 seansta toplam 15 kısa metraj izlenebilecek.

 


ARŞİV