Cadde'de iklim sergisi

Uluslararası arenada çevre konularında Türkiye’yi sanatla temsil eden sanatçıların yer aldığı “CLIMATE-IST’24” sergisi, Bağdat Caddesi’nde açıldı

12 Temmuz 2024 - 09:00

Uzun yıllardan beri uluslararası iklim, çevre ve doğa etkinliklerinde, konferanslarında Türkiye’yi temsil eden sanatçıların  “CLIMATE-IST’24” isimli karma sergisi, 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü Bağdat Caddesi’nde bulunan Evrim Sanat Galerisi’nde açıldı. Aslıhan Çiftgül, Betül Ketenci, Cemil Candaş, Fatma Kadir, Günsu Saraçoğlu, İlhan Sayın ve Tuğba Küçükbahar olmak üzere toplamda 7 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 25 Temmuz tarihine dek açık kalacak. 

Günsu Saraçoğlu, İlhan Sayın ve Fatma Kadir; uzun yıllardan beri iklim, çevre ve doğa konferansları ve etkinliklerinde yer alıyorlar. Daha önce ABD, Dubai gibi ülkelerde sergiler açan bu 3 isme, İstanbul’da Aslıhan Çiftgül, Cemil Candaş, Betül Ketenci ve Tuğba Küçükbahar katıldı. Sanatçılar, “COP28 İklim Konferansı,/Dubai, Newyork, CW NE24, Global Climate Change, Florida, Londra, Urban, SDG 13 İklim Haftaları ve Stockholm +50 gibi uluslararası alanlardaki yolculuğumuzu İstanbul sergimiz ile taçlandırmak istedik. Paylaşarak çoğalacağımıza ve birlikten güçleneceğimize inanıyoruz. Sanat yoluyla farkındalık yaratırken, katkıda da bulunacağımız içinde çok mutluyuz. Evrim Sanat Galerisi ile birlikte WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’ye sergimizin gelirinin bir bölümünü bağışlayarak destek olmaya çalışacağız. Tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz.” dediler.

Sergiye katılan sanatçılar ve Evrim Sanat Galerisi kurucusu Betül Ketenci’nin aldıkları ortak bir karar ile sergi gelirinin bir bölümünün Doğal Hayatı Koruma Vakfı’na (WWF-Türkiye) bağışlanacağı belirtildi.

 


ARŞİV