Can Bayrak'tan ilk albüm...

Genç müzisyen Can Bayrak, ‘Belki Sen Belki Ben’ adlı ilk albümünü yayımlamak için gün sayıyor

08 Ekim 2015 - 16:41
Genç müzisyen Can Bayrak, ‘Belki Sen Belki Ben’ adlı ilk albümünü yayımlamak için gün sayıyor. Müziğini “samimi ve yalın” olarak niteleyen Bayrak, “Şarkı söylerken kendimi özgür hissediyorum” diyor

Gökçe UYGUN
 
“Müzikal olarak mutlu sözler yazmayı
başaramasam da şarkılarımın
içerisinde umut ve sevgi hissini korumaya, hissettirmeye gayret ediyorum”


Böyle diyor, ilk albümü ‘Belki Sen Belki Ben’i yayımlamaya hazırlanan genç şarkıcı Can Bayrak.  Müzikal yolculuğunun en heyecan verici ‘başlangıcına’ adım atıyor. Ortaokul yıllarında başlayan müzik sevdasını lise yıllarında, söz yazıp müzik grubu kurarak geçiren ve sonrasında müzik üzerine kariyer yapmaya karar vererek, eğitimini bu yönde alan Feneryolu sakini Bayrak’ın heyecanına ortak olduk…
· Ortaokuldan bugüne bakacak olursak; müzik yapışınızda neler değişti ve müzik sizi nasıl değiştirdi?
Müziğin hayatımın merkezine oturduğunu ve öyle kalmasını istediğimi fark ettiğim zamandan bu yana edindiğim tecrübeler ve elime geçen fırsatlarla birçok konuda daha olgun ve geleceğe yönelik planlar üzerinden ilerlemeye başladım.
· Cover grubunuz Marvin devam ediyor mu? Yoksa müzik yolunuza tek başınıza mı devam edeceksiniz artık?
Marvin’le yaklaşık 10 senedir sahne almaya devam ediyorum, keyif aldığım sürece de devam etmek istiyorum. Sahnede olmak ve müzik aracılığıyla insanlarla iletişim içinde bir hayat sürebilmek benim için çok önemli. Müzikal yolculuğuma kendi ismim adı altında devam edecek olmak benim için bambaşka bir durum. Daha zorlu ve iddialı bir yola girdiğimin farkındayım.
· İlk albümünüz  ‘Belki Sen Belki Ben’, nasıl bir albüm oldu?
Yaşadığım deneyimlerden, ilişkilerden, duygulardan yola çıkarak yazdığım, içinde indie, pop, rock müzik türlerine dokunan, söz ve müziklerini kendi yazdığım sekiz şarkıdan oluşan bir albüm. İkili ilişkiler üzerinden yola çıkarak yazılmış şarkılar gibi gözükse de, hayatımın birçok kırılma noktasını anlatıyorum. Ayrıca sözlerin anlattıklarıyla müziğin hissettirdikleri arasında tezat bir bağ var; sözlerin yarattığı karanlık hissiyatı müziklerle mümkün olduğunca kırarak şarkılarımın tek bir ruh halinde kalmamasına gayret ettim.
· Albümden sonra, nerelere geleceğinizi tahmin ediyorsunuz?
Büyük beklentiler içinde değilim ama hayallerim büyük. Bu albümü çıkartarak sizlerle paylaşma şansını yaratabilmem, benim için hâlihazırda bir başarı…
· Müzik yolculuğunuzda dinleyicilerden, mekânlardan, organizatörlerden vb. beklentileriniz neler?
Günü kurtarmak yerine bir değer yaratmak üzerine sorumluluk alan her kişiye, kuruma, mekâna saygım sonsuz. Dinleyiciler de emeğe değer versinler, eleştirmeden önce anlamaya ve müzikle/müzisyenle bir bağ kurmaya çalışsınlar.
· Müzik yaşamınızda neye tekabül ediyor? Ve yolun başındaki genç bir müzisyen olarak Türkiye’de müzik yapmak konusundaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
Müzik, kendimi ifade etmenin soyut ve en dolaysız yolu… Kelimelerle anlatamadığım çoğu şeyi  melodilerle ifade etmek müthiş.
Şartları, yaşaması başa çıkılması bir çok açıdan çok zorlayan ama her şeyiyle vazgeçilmez bir ülkede yaşıyoruz. Müzik yapmak da yaşamak kadar zor. Fakat müzik yapmak benim için çok bireysel bir tutku halinde olduğu için şartlar ne olursa olsun ülkenin sektörel zorluklarıyla uğraşmak da yaşamak gibi doğal bir hal alıyor.

‘‘DOĞDUĞUM APARTMANDA YAŞAMAK…’’
Feneryolu’nda şu an yaşadığım apartmanda doğdum. Kentsel dönüşümden nasibini almış olsa da içinde bulunduğum apartman sakinleri/bölge insanı o küçük yaşlarda hissettiğim dinginliği ve huzuru bana halen hissettiriyor. Burada yaşadığım için şanslı hissediyorum ve tadını çıkarmaya çalışıyorum. 
Kadıköy, müziğin kendine yer açabildiği merkezlerden biri oldu hep. Kendi içinde doğal olarak oluşan bir sinerjisi ve ruhu olduğunu Kadıköy’e adımını atmış herkes bilir. Senelerdir ülkemizdeki eğlence sektöründeki onca zorluğa rağmen varlığını halen sürdüren birçok canlı müzik mekanı ve isimleri artık zihinlere kazınmış birçok mekana, bara, gruplara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu da Kadıköylülerin müziğe ve bu ruha ne kadar sadık olduğunun göstergelerinden biri.
 12 Ekim’de Babylon Bomonti’de albüm lansman konseri verecek olan Can Bayrak, “Herhâlde doğumumdan sonra hayatımın en sıra dışı deneyimi olacak!” diyor.

ARŞİV