Can Gürzap ile Tiyatro

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğin konuğu Türk Tiyatrosunun duayen ismi Can Gürzap’tı

12 Mayıs 2016 - 15:39
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğin konuğu Türk Tiyatrosunun duayen ismi Can Gürzap’tı. “Tiyatro yaşamın aynasıdır” diye sözlerine başlayan usta tiyatrocu, ilk tiyatro eğitimini kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap’tan aldığını ve üç kuşak tiyatrocu olan bir aileden geldiğini belirtti.
Çocukken mimar olmak istediğini, ancak tiyatroyu da çok sevdiğini ve her hafta çocuk oyunlarına gittiğini anlatan Gürzap, babasının yönlendirmesiyle Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdiğini ve 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun kurucu müdürü olduğunu söyledi.
Gürzap, “Konservatuarda öğrenciyken Devlet Tiyatrosu’nda başrol oynadım, mutlu bir oyunculuk hayatım oldu, beğenmediğim roller elbette olmuştur ama o dönem verilen rolleri tartışamazdınız, yıllar geçtikçe, kıdemimiz arttıkça seçme hakkına sahip olduk” dedi. Ayrıca seyircilerin tiyatro ile ilgili sordukları sorulara ayrıntılı olarak cevap verdi. Etkinlik sonunda Can Gürzap’a teşekkür eden Gönüllü evi Başkan Zerrin Sevil, Erenköy Gönüllüleri adına kendisine plaket sundu.

ARŞİV