Caz, başka bahara...

27.İstanbul Caz Festivali ertelendi

09 Haziran 2020 - 15:26

 İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda, 27 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 27. İstanbul Caz Festivali’nin, küresel koronavirüs COVID-19 salgını sebebiyle içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullar göz önüne alınarak, sene içinde ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

1994 yılından bu yana her yıl temmuz ayında düzenlenen, İstanbul’un uluslararası konser haritasında önemli bir yer edinmesini ve kentin başka bir gözle deneyimlenmesini sağlayan İstanbul Caz Festivali’nin yeni tarihleri ve programa dair ayrıntılar Temmuz ayında festivalin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

GENÇ CAZ BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve topluluklara 27. İstanbul Caz Festivali programında yer alabilecekleri bir platform oluşturan Genç Caz konserleri için başvuru tarihi ise 30 Haziran’a uzatıldı.

Genç müzisyenler seçmelere klasik ya da çağdaş caz türlerindeki çalışmalarının yanı sıra, blues, funk, soul ya da caz etkileşimli yerel müzik ve benzeri tarzlardaki demoları ile katılabiliyor. Repertuvar, adayların kendi özgün bestelerinin yanı sıra caz standartlarının veya başka parçaların yorumlarından da oluşabilir. Genç Caz’a profesyonel bir albüm yayımlamamış ve müzisyenleri 30 yaşın altında olan topluluklar başvurabiliyor. Genç Caz Seçici Kurulu tarafından, 7 Temmuz Salı günü başvuruların arasından belirlenecek 10 topluluk, 11-12 Temmuz’da değerlendirme konserlerine davet edilecek. Covid-19 önlemleri dahilinde gerekli tedbirler alınarak gerçekleştirilecek değerlendirme konserinin mekanı en kısa sürede İstanbul Caz Festivali sosyal medya hesapları ve İKSV web sitesi üzerinden bildirilecek. Değerlendirme konserlerinde seçici kurul, 15'er dakikadan oluşacak canlı performansları izleyerek festivalde yer alacak isimleri belirleyecek. Kazananlar, festivalin bu yıl da programında olan Parklarda Caz etkinliği kapsamında düzenlenecek ücretsiz Genç Caz konserlerinde yer almaya hak kazanacak.

İstanbul Caz Festivali bu yıla özel olarak Genç Caz’a başvurmayı düşünen toplulukların sayısını öngörebilmek ve buna göre sağlık önlemlerini planlamak amacıyla, başvuru yapmayı düşünen adayların [email protected] adresine bir e-mail göndermelerini de rica ediyor.


ARŞİV