Caz dolu 730 gün!

Yeldeğirmeni Sanat, iki yılda pek çok ücretsiz caz konserine ev sahipliği yaptı

10 Mart 2016 - 16:21

Kadıköy’ün kültür yaşamına girdiği iki yıldan beri, ilçenin önemli caz merkezlerinden biri haline gelen Yeldeğirmeni Sanat, yeni yaşını kutluyor.Kadıköy Belediyesi, Rasimpaşa Mahallesi İskele Sokak’ta bulunan olan Notre Dame du Rosaire Kilisesi’ni 2013’te kamulaştırılarak restore ettirdi. 19. yy. mimari eserlerinden olan eski Fransız Kilisesi, “Yeldeğirmeni Sanat” adıyla 14 Mart 2014’te kapılarını sanatseverlere açtı.
İki katlı, toplam 280 dinleyici kapasiteli mekân, hizmete girdiği günden bu yana mahallenin, Kadıköy’ün ve hatta tüm İstanbul’un popüler mekânlarından biri oldu. “Yeldeğirmeni’nde Caz” programıyla her cuma yerli ve yabancı çok sayıda caz ustasını ağırlayan merkezin sahnesinden Jülide Özçelik, Kalben, Elif Çağlar gibi ünlü caz sanatçıları geçti. Yeldeğirmeni Sanat, genç müzisyen ve müzisyen adaylarına da sahnesini açarak, dinleyiciyle buluşma fırsatı sundu.
Eski bir kilise olması vesilesiyle iyi bir akustiğe sahip merkezde oda müziği, piyano resitalleri, gitar konserleri, tango akşamları gibi çok sayıda müzikli etkinlik yapılıyor. Geçen yaz aylarında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nca organize edilen İstanbul Caz Festivali’nin duraklarından biri olan Yeldeğirmeni Sanat’ta, konserlerin yanı sıra film gösterimi gibi etkinlikler de yapılıyor.

ARŞİV