‘Caz Standartları Okulu’ sürüyor

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz caz seminerlerinin yeni dönemi başlıyor

09 Ekim 2018 - 16:16

Caz müziğini anlamak, hissetmek ve öğrenmek isteyenler sezon boyunca Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat’ta yapılacak ‘Caz Standartları Okulu’nda biraraya gelecek. Moderatörlüğünü caz yazarı ve editör Feridun Ertaşkan, müzik yazarı Murat Beşer ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi müzikolog Alper Maral’ın yapacağı oturumlarda caz tarihinden caz tarihinin önemli isimlerine kadar caza dair birçok konu ele alınacak. Katılımın ücretsiz olduğu seminerlere caz severlerin yoğun bir ilgisi var.

“Caz Dinlemek İstiyorum” Yeldeğirmeni Sanat Seminerleri dizisi kapsamında ilk yıl caz müziği ve tarihi kronolojik olarak anlatılırken, döneme ait enstrümanlar da caz severlere tanıtıldı. Seminerlerin ikinci yılında ise dönemine damga vurmuş caz tarihinin kahramanları olan müzisyenlerin hayatları, sanatları ve albümleri ele alındı. Her iki yılda da eğitim seminerini daha keyifli hale getiren konuşmacılarımız piyano eşliğinde canlı performans ve plak dinletisi ile de caz severler ile birlikte keyifli anlara imza attı. “Caz Standartları Okulu” adıyla başlayacak üçüncü sezonda ise caz tarihinin alfabesini oluşturan, ölümsüz bestecilerin efsaneleşmiş besteleri tanıtılacak, dönemler arası farklılıklar tanıtılacak.

Mayıs ayının sonuna kadar her ay iki seminerin gerçekleşeceği etkinlikleri Yeldeğirmeni Sanat’ın web sitesinden takip etmek mümkün.

Seminer tarihleri:

• 25 Ekim Perşembe 2018, Saat: 19.00-21.00

• 15 / 29 Kasım Perşembe 2018, Saat: 19.00-21.00

• 13 / 27 Aralık Perşembe 2018, Saat: 19.00-21.00


ARŞİV