Ceza, ‘Sus Pus' oldu

Rap müziğin en önemli temsilcilerinden Ceza’nın, uzun süredir beklenen albümü “Sus Pus” yayınlandı. Ceza’nın “En iyi albümüm” dediği Sus Pus’ta 13 şarkı yer alıyor

10 Temmuz 2015 - 10:16
Gökçe UYGUN
Rap müziğin en önemli temsilcilerinden Ceza’nın, uzun süredir beklenen albümü “Sus Pus” yayınlandı. Ceza’nın “En iyi albümüm” dediği Sus Pus’ta 13 şarkı yer alıyor. Radikal Gazetesi’ne röportaj veren Ceza, “Kendimi çok daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum ‘Suspus’ta. Çok ince eleyip sık dokudum. Albüm kapağından mix aşamasına kadar her şeyin başında durdum. Çok kalabalık bir ekiple gece gündüz çalıştık. Eskiden bir şarkı bir günde bitiyordu. Altyapı yapılırken sözleri yazıyordum. Aynı gece kaydediyorduk ve şarkı tamamlanmış oluyordu. Şimdi her aşama için günler harcadık. Birçok değerli sanatçı albümümde canlı enstrümanlar çaldı. Yaşım ilerledikçe çok zor beğenir bir insan oldum.  “En iyi albümünüz hangisi?” dediklerinde hepsinin yerinin ayrı olduğunu söylerdim ama işler değişti” diyor.
Ceza, belirli bir siyasi çerçevede ya da belirli bir misyon içerisinde bulunmak istemediğini vurgulayarak, “Tek istediğim şey tüm insanların kulaklarına rap’i ulaştırabilmek” istediğini ifade ediyor. Ceza, şunları söylüyor; “Çocukluğumdan beri rap dinliyorum. Cartel dönemini saymazsak bu ülkede bu işi yapan ilk kişilerden biriyim. Artık rap anlamında çok büyük bir birikimim var. Onları bu albümde en iyi şekilde göstermeye çalıştım. Sesimin yettiği kadarıyla melodik nakaratlar okudum. Bana “Rap yapmak için neler yapmamız gerekir?” diyen kardeşlerime ders gibi albüm oldu. (Gülüyor)”
 
CEZA’NIN İZİNDE, KADIKÖY’DE
Ceza, kendinden sonra gelen rapçilere yol açan, yol gösteren bir müzisyen olarak dikkat çekiyor. Ceza’yı ‘üstat’ kabul edenlerden biri de “Kadıköy Acil” oluşumu. Net bir kurulma tarihi olmayan,zaman içinde kendini oluşturan Kadıköylü bu rap oluşumu, Ceza’dan aldıkları destek ve feyzle biraya geldi. 96’dan beri aktif olan Kadıköy Acil, bir dönem stüdyo ve bir hip hop dükkanı da açmıştı.

ARŞİV