"Çizgi Ötesi", Karikatür Evi'nde

Necmi Yalçın'ın farklı türde eserlerini içeren “Çizgi Ötesi” sergisi, 23 Aralık Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde açılıyor

21 Aralık 2023 - 10:53

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, çizerlik serüveni boyunca sanatsal ve mesleki çalışmalar üreten Necmi Yalçın'ın birbirinden çeşitli türde eserlerini kapsayan “Çizgi Ötesi” sergisine ev sahipliği yapacak. 23 Aralık Cumartesi günü saat 16.00'da açılışı olacak sergi, 28 Ocak tarihine kadar gezilebilecek.

Sergi ile ilgili konuşan Necmi Yalçın şunları söyledi: “35 yılı aşkın zamandır animasyon, dizi, sinema, dizi, reklam sektöründe birçok kurum, marka ve hizmet için storyboardlar, karakter tasarımları, çizgi romanlar ve illüstrasyon çalışmaları yapmaktayım. Bu deneyimlerimi de ilk kez bir bütün olarak sanatseverlere sunuyorum. Bu serginin gerçekleşmesinde büyük emeği olan, üyesi olduğum için gurur duyduğum Çizgi Roman Okurları Derneği'nin Başkanı Önder Çakı'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, çizgi sevdalısı herkesi Çizgi Ötesi'ne bekliyorum.” 

NECMİ YALÇIN

 1971 İzmir doğumlu grafik tasarımcı, illüstratör. Üniversite eğitimi öncesi Ankara'da çeşitli çizgi film şirketlerinde yardımcı animatör ve animatör olarak görev yaptı. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Tasarım ve Görsel Sanatlar Bölümü’nü tamamladı. Üniversite sonrası reklam ajanslarında illüstratör, sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak ulusal ve uluslararası bir çok markaya hizmet verdi, ödüller aldı. Ulusal ve uluslararası sergi ve festivallere katıldı, atölyeler yaptı ve seminerler verdi. Çizgi eğitmeni ve çizer olarak reklam, sinema ve çizgi roman sektörüne çalışmalarını sürdüren sanatçı,Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisidir.


 


ARŞİV