CKM, Ara Güler'i ağırlıyor!

1928 yılında İstanbul’da doğdu, dünyanın en önemli yayın organları için çalıştı; dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısı arasına girdi. Fotoğraflarının büyük bölümü çeşitli ülkelerdeki ulusal müzelerde...

02 Şubat 2011 - 15:08

“İstanbul’da doğdum, İstanbul’da yaşadım,
İstanbul’da öleceğim…
Ben binlerce yıldır İstanbul’dayım… Hep buradaydım…
Onunla büyüdüm, onunla hayal kurdum.”

Böyle diyor Ara Usta. 1928 yılında İstanbul’da doğdu, dünyanın en önemli yayın organları için çalıştı; dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısı arasına girdi. Fotoğraflarının büyük bölümü çeşitli ülkelerdeki ulusal müzelerde, üniversite ve özel koleksiyonlarda sergileniyor. Sadece 38 kişiye verilmiş olan “Master of Leica” unvanının yanı sıra yerli ve yabancı üniversitelerden, meslek kuruluşlarından, basın organlarından aldığı sayısız ödül ve unvan var. Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 2004’te fahri doktora unvanı verilen Ara Güler, ertesi yıl da Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Hakkında biri Münih Üniversitesi’nde olmak üzere altı doktora tezi yapıldı.
Meslekte 60 yılı geride bırakan efsanevi fotoğrafçı Ara Güler, çok sevdiği İstanbul’u ve İstanbul’un edebiyatçılarını anlattığı ölümsüz kareleriyle Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’ne konuk oluyor. 10 Şubat Perşembe günü açılacak olan Ara Güler Fotoğraf Sergisi 15 Mart 2011 tarihine kadar görülebilecek.
www.ckm.gen.tr


 


ARŞİV