CKM'de Atatürk konseri

Caddebostan Kültür Merkezi’nde Kadıköy Belediyesi Dünya Müzikleri Korosu’nun verdiği ‘Atatürk’ü ezgilerle yaşamak’ konseri büyük ilgi gördü.

28 Kasım 2012 - 11:00

Fenerbahçe Lions Kulübü organizasyonunda, şef Colaratura Soprano Leyla Pekin yönetimindeki Kadıköy Belediyesi Dünya Müzikleri Korosu, 11 Kasım Pazar günü, Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Konser Salonu’nda “Atatürk’ü Ezgilerle Yaşamak” adlı bir konser verdi. Ulu Önder Mustafa Kemal’in 74. ölüm yıldönümü vesilesi ile düzenlenen etkinliğin sunumu, Fenerbahçe Lions Kulübü üyesi ve Geçmiş Dönem Konsey Başkanı Ln. Metin Taşkent ile Caddebostan Sahil Lions Kulübünden Ln. Nesrin Karadurak tarafından yapıldı. Atamızın sevdiği Rumeli Türkülerinin yanı sıra Dünya müziklerinden de örneklerin verildiği konserde, koro hangi ülke müziğini söyleyecek ise öncesinde, o ülke liderinin Ata’mız ile ilgili hayranlığını ifade eden sözleri kısa hikâyeler ile anlatıldı. Bir folklor grubu da Ata’mızın çok sevdiği Atabarı ve Zeybek ile programa renk kattılar. Konseri, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün yanı sıra Lions Konfederasyon Başkanı Ln. Necdet Akman, yönetim çevrelerinin Genel Yönetmenleri ve kabine görevlileri ile çok sayıda Lion, Leo ve konuklar izledi.  118-Y Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ln. Ercüment Yüceler ile Nesrin Karadurak , Fenerbahçe Lions Kulübü’ adına, Colaratura Soprano Leyla Pekin’e teşekkür plaketi ve bir çiçek sundular.
Koro programını Onuncu Yıl marşı ile sonlandırırken, izleyiciler de ellerinde Türk Bayrakları ile coşku içinde konsere katıldılar. Kadıköy Belediyesi Dünya Müzikleri Korosu, 2006 yılında Şef Colaratura Soprano Leyla Pekin yönetiminde, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ln. Nesibe Müsevitoğlu tarafından kuruldu.
 
 

ARŞİV