CKM'de ‘Cumhuriyet Değerleri'

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM), Cumhuriyet Haftası kutlama programı kapsamında iki ünlü ismi ağırladı.

31 Ekim 2014 - 08:55
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM), Cumhuriyet Haftası kutlama programı kapsamında iki ünlü ismi ağırladı. Şair, yazar Ataol Behramoğlu ile gazeteci, yazar Mine Kırıkkanat’ın “Cumhuriyet Değerleri Yarınlarımızın Güvencesidir” adlı söyleşi ve imza programı, 25 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te  Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleştirildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da izlediği söyleşide ilk olarak söz olan yazar Behramoğlu, evrensel değerlere vurgu yaparak, aklın en büyük değer olduğunu belirttii. Behramoğlu, Türkiye’nin Cumhuriyet değerlerine göre geriye gittiğine de dikkat çekti. Gazeteci yazar Mine Kırıkkanat ise Cumhuriyet'in kazanımlarına değindi ve Cumhuriyetin değerlerinin yok edildiğini vurguladı, “Ama biz varız, sizler varsınız. Cumhuriyetin ürettiği bizler varız” diye konuştu. Kadıköylülerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi sonrası, Kırıkkanat ile Behramoğlu’na kitap imzalatmak isteyenler, uzun kuyruk oluşturdular. 


ARŞİV