CKM'de unutulmaz konser

‘Beş Ses Beş Saz’ Konserler serisinin beşincisinde, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Türk Sanat Müziği Korosu koristleri unutulmaz bir konser verdiler.

22 Şubat 2012 - 15:37

Caddebostan Kültür Merkezi’nde 16 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilen “Beş Ses Beş Saz” Konserler serisinin beşincisine, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri Cumhuriyet Türk Sanat Müziği Korosu koristleri katıldılar.

Gecede Melek Pakyüz Kırmızıtuna, Candan Yılmaz, Şenay Sarıkaya, Seviç Karatepe ile Murat Dinç, Türk Müziğinin nihavent, hicaz, rast ve uşşak makamlarından seçtikleri şarkılardan oluşan eserlerle unutulmaz bir konser verdiler.
Türk Müziğinin usta saz sanatçıları; Ahmet Cennetoğlu (Kanun), Önder Gülfidan (Keman), Dilek Yüzlüer (Viyolonsel), Ahmet Gümüş (Klarnet) ve Erdinç Kadıoğlu (Ritm) solistlere eşlik ederken, konser Nesibe Müsevitoğlu tarafından sunuldu.
Programın yapım ve yönetimini de üstlenen Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu, gecede yaptığı konuşmada, “Türk Müziğine gönül veren ve icra etmek isteyen binlerce Kadıköylü tanınmış sanatçıların şefliğinde, Belediyemiz bünyesinde kurulan korolarda, bu arzularını gerçekleştirmekteler. Tabii ki her insan öğrendiklerini paylaşmak ister, koristler de bunu istiyorlar. Bu programlar vesilesi ile onların bu isteklerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Benim dikkatimi çeken ise, korolarda bayan sayısının erkek sayısından çok fazla olması. Bu akşam da dört bayan soliste karşılık tek bir erkek solist olması bunu gösteriyor. Oysaki erkeklerin de Türk Müziğine en az kadınlarımız kadar ilgisi olduğunu biliyoruz. Neden daha az erkek korolara katılıyor? Bizler erkeklerin de korolara katılımlarını bekliyoruz” dedi.
Programın ikinci yarısında, Cumhuriyet Korosu Şefi TRT Ses Sanatçısı Serap Kuzey kısa bir solo konser verdi. Kuzey, gecede yaptığı konuşmada, “Koromuz ile gurur duyuyorum, koromuzdaki her korist böylesi güzel konserler verebilir. Bizler sevgi ile koromuzda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda bize destek veren Kadıköy Belediyesi’ne ve Başkanımız Av. Selami Öztürk’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Konserin finalinde koristlere çiçeklerini Serap Kuzey ile Nesibe Müsevitoğlu birlikte verdiler. Tüm solistlerin birlikte söyledikleri şarkılar ile gece sona erdi.
İzleyicilerin konsere ilgisi ise her zamanki gibi büyüktü. Birçok konuk yer bulamadıkları için geri giderken, bazıları ayakta ya da yerlere oturarak izlediler.

ARŞİV