Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası, Çanakkale'de konser verdi

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası, Çanakkale Koleji’nin düzenlediği uluslararası konferansın açılış konserini verdi.

16 Mayıs 2024 - 11:06

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası, Çanakkale Koleji’nin 11 Mayıs tarihinde düzenlediği Uluslararası TEDx Çanakkale Konferansı’nın açılış konserini verdi. Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası Şefi Batuğhan Çakmak yönetiminde gerçekleştirilen konserde, Çanakkale Koleji öğretmen ve öğrenci korosu da yer aldı. Konserde, Katibim ile Çemberimde Gül Oya türküsü kolejin öğretmen ve öğrencileri ile birlikte söylendi. 

“SANAT EĞİTİMİ ÜCRETSİZ VERİLİYOR”

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Koordinatörü ve Müzik Eğitmeni Yeşim Altınay, konferansta yaptığı konuşmasında sanatın çocuklar için ne kadar önemli olduğuna değindi. Altınay, “Çocukların hemen hepsinde müzik, sanat yeteneği vardır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bu yeteneğin iyi ve doğru bir eğitimle ortaya çıkarılmasıdır.  Sanat eğitimi, çocukta sosyalleşme ile birlikte uyum içinde yaşamayı etkileyerek kendini ifade etmeyi ortaya çıkarır. Toplumsal disiplini geliştirip kaliteyi artırır.Çocuk Sanat Merkezimiz de çocuklara sosyal eşitlik sağlayarak bugüne kadar 4 yaşından 14 yaşına kadar 100 bine yakın çocuğa ücretsiz sanat eğitimi sundu.” dedi. 

 

 


ARŞİV