Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor

Kadıköy Belediyesi 21. Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor. Festival kapsamında çocuklar 12 gün boyunca farklı bir oyunu açık havada izlemenin keyfini yaşayacak

12 Haziran 2023 - 12:18

Kadıköy Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor. Bu yıl 21.’si düzenlenen festival kapsamında 12 oyun çocuklarla buluşacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda Özgürlük Parkı’ndaki Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek festival 15 Haziran Perşembe akşamı Bully Bully oyunu ile başlıyor.

Çocuklara açık havada oyun seyretme keyfini yaşatan festival 26 Haziran’a kadar devam edecek. Her akşam farklı bir oyun sahnelenecek ve oyunlar ücretsiz izlenebilicek. Biletler, etkinlik günü Özgürlük Parkı ana girişteki güvenlik noktasından alınabilecek. Her akşam saat 21.00’de başlayacak oyunların bilgileri şöyle:

FESTİVAL PROGRAMI

15 Haziran Perşembe 21.00

BULLY BULLY

Atta Festival

Yaş:+3

Oynayanlar: Oya Bacak, Zeynep Almıla Bayraktar

İki oyuncunun birçok şarkı, komik atışmalar, gürültülü patırtılı ifadelerle iletişim kurduğu ve sonunda dost oldukları bir oyun olan Bully Bully, iki dünya lideri sahipsiz topraklarda buluştuklarında yaşadıkları çatışmayı anlatıyor. 

16 Haziran Cuma 21.00

KIRMIZI PABUÇLAR

Uygur Çocuk Tiyatrosu

Yaş: +3

Oynayanlar: Ahmet Yıldız, Deniz Değirmenci, Ezgi Ketenoğlu, Gamze Durmuş, Gizemnur Topaloğlu, Gürcan Ali Gül, Salih Koçhan

Yoksul bir hizmetçi kız olan Karen, dans etmeyi çok sevmektedir. Ama kötü pabuçları ve bakıcılığını yaptığı hanımı, onun dans etmesine ve eğlenmesine izin vermez. Bir gün kasabaya gelen kötü kalpli dilenci, Karen'i kandırıp sihirli kırmızı pabuçları ona giydirir. Kırmızı pabuçlar ve sihirli düğme sayesinde Karen, kötü kalpli dilencinin kontrolüne girer.

17 Haziran Cumartesi 21.00

SERMET ERKİN İLE İLLÜZYON GÖSTERİSİ

Velox Yapım

Yaş: +4

Oynayan: Sermet Erkin

Türkiye’de şimdiye kadar 4 bin 500’den fazla sahnelenen “Sermet Erkin İnteraktif İllüzyon Gösterisi” bu kez Özgürlük Parkı Anfi Tiyatro’da çocuklarla buluşacak.  

18 Haziran Pazar 21.00

SÜPER PATATES VE KAÇAK BEZELYE SÜPERMARKETTE KARNAVAL

Imageneer Kids

Yaş: +3

Oynayanlar: Fatih Ermiş, Yağmur Dumrul, Aylin Gül

Süpermarket büyük bir karnavala hazırlanırken Kaçak Bezelye yine bir muzırlık yaparak tüm süpermarketi tersine çeviriyor ve sebzelerin renklerini alıyor. Süper Patates ve sebzeler seyircilerin de yardımı ile bu durumu düzeltmeye çalışırken yine unutulmayacak eğlenceli bir maceraya atılıyorlar. Oyun boyunca çocuklar hem oturdukları yerden hem de sahneye çıkarak kahramanlarımıza yardım ettikleri oyun sonunda sürpriz de var. 

19 Haziran Pazartesi 21.00

MAHŞERİ CÜMBÜŞ ÇOCUK 

Hayalhane Yapım

Yaş. +6

Oynayanlar: Fatih Günay ,Güray Özcan , Gülşah Sürek , Cansu Yeşim Aldogan, Gökhan Halimoglu, Zafer Keskin

Çocukların, sanat ve eğlenceyi deneyimlerken, oyuncuları ve oyunu interaktif olarak yönlendirebildikleri bu doğaçlama oyun Mahşer-i Cümbüş tarafından sahneye konuyor. 

20 Haziran Salı 21.00

TİK VE TAK 

Tatavla Sahne

Yaş: +4

Oynayanlar: Akın Aydın, Ece Bağcı, Orhan Taşkın

Ako ağırbaşlı ve bilge; Yelko ise rahat ve umursamazdır. Bu iki zaman işçisi zamanın durmasını koşarak engeller. Akrep yavaş̧ koşar, yelkovan ise daha hızlı. Günün birinde saat bozulur. Ako ile Yelko koşamaz olur. Dünya zamanla birlikte durur. Dünya sessizliğe bürünür. Kötülükler sessizliğe bürünür. Kimsenin hakkı yenmez, kimse savaşmaz, çocuklar üzülmez ve kimse kimseye zarar vermez. Yelko bu sessizliği savunurken, Ako ise insanlara bir hak daha vermekten yana olur. Sonunda Ako, Yelko’yu razı eder ve zamanın tamiri başlar.

21 Haziran Çarşamba 21.00

DENİZ KIZI ARİEL

Altınok Çocuk Tiyatrosu

Yaş. +3

Oynayanlar: Murat Altınok, İlayda Yenişafak, Yunus Emre Alkın, Nağme Masal Köksal, Mine Vural, Onur Pamukoğlu, Yağmur Zeynep Uzşen, İlayda Özbilgin

Okyanus Krallığı’nda mutlu bir yaşam sürdüren küçük deniz kızı, insanların yaşamını merak eder. Kızının üzülmesini istemeyen Okyanus Kralı, insanlara yaklaşmasını yasaklar. Küçük deniz kızı, babasını dinlemez ve bir gemiyle yolculuk yapan yakışıklı bir prensi izlemeye başlar. Ancak korkunç bir fırtına çıkar ve deniz kızı, prensin hayatını kurtarır. Prense aşık olan deniz kızı ona ulaşabilmek için bir anlaşma yapmak zorunda kalır. 

22 Haziran Perşembe 21.00

BÜYÜLÜ AĞAÇ

Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu

Yaş: +4

Oynayan: Karagöz

Çevre kirliliğini konu alan ve bugüne kadar yüzlerce kez seyirci karşısına çıkan ve ilgi gören Büyülü Ağaç bu kez açık hava sahnesinde. Otantik bir Karagöz oyunu hakkında genel bir fikir edinmek isteyen çocuklar bu oyunu izlemeli.

23 Haziran Cuma 21.00

BREMEN MIZIKACILARI

Çizgi Kukla Tiyatrosu

Yaş. +4

Oynayanlar: Abdullah Gün, Hasan Gündoğdu, Fatih Taşdelen, Fatma Yılmaz, Hakan Gün, Ertunç Alıcı, Bekir Erdem Öz

Grimm Kardeşlerin ünlü hikâyesinden bir uyarlama olan oyunda evlerinden kovulan Eşek, Köpek, Kedi ve Horoz’un hayatta kalma ve özgür bir yaşam kurma mücadeleleri anlatılıyor. Tüm hayvanların yolları kesişir ve kendilerine ait bir dünya kurma fikri ile çalışmalara başlarlar. Kendi evleri, kendi bandoları olacak ve özgürce doğada yaşayacaklardır; ama başları bir gece Yeni Dünya Bandosu çalışmalarından eve dönerken derdi girer…

24 Haziran Cumartesi 21.00

80 GÜNDE DEVR-İ ALEM

Peri Peti Yapım

Yaş:+3

Oynayanlar: Burcu Akyürek, Kübra Yeşilay, Onur Gökhan Dost, Efe Yeşilay

Bay Düğmeli ve yardımcısı Cancan bir iddia sonucu 80 günde dünyanın yedi kıtasından hatıralar getirmelidir. Başta hırslı olan Bay Düğmeli, Cancan’ın dostluğu ve her kıtada tanıştığı arkadaşları sayesinde yumuşar. Farklı kültürleri paylaşmanın önemini kavrayarak yolculuğu dostlarıyla yapmanın keyfini çıkarmaya başlar. 

25 Haziran Pazar 21.00

ARİDU Galaktik DJ

İnteraktif Çocuk Tiyatrosu

Yaş: +6

Süre 35 dk.

Oynayanlar: Gökçe Gürçay, beden perküsyonu ve müzik • Özlem Kurtuluş, illüzyon ve müzik • Sera Armağan, dans ve pandomim

Yıllar önce insanların uzaya gönderdikleri Voyager2 Altın Plağı, gezegenler arası turneye çıkan DJ Aridu’nun eline geçmiştir. Fakat Aridu sakarlığından bu plağı kırmıştır. Özür dilemek ve yenisini almak için Dünyaya gelen Aridu’nun gemisinin içinden beklenmedik bir yolcu, arızalı bir robot olan Jüpiter'li Teramix çıkar. Hem Aridu’nun hem Teramix’in yardımına dünyadaki müziğin ruhu Melizma yetişir. Farklılıkları, yaratıcılıkla sorun çözmeyi, sözsüz iletişimi ve arkadaşlığı elen alan oyun, interaktif tarafları ile seyirciyi hikâyenin bir parçası haline getiriyor. 

26 Haziran Pazartesi 21.00

İKİ BAVUL DOLUSU

Fabrika Sanat

Yaş: +3

Oynayanlar: İnan Ambarkütük, Nedim Buğral

Ailece doyasıya gülmek isteyenler… Biri Salça diğeri Pırasa, iki clown; arkadaşlık ve paylaşma olgusu üzerine kurulu hikâyeleriyle iki bavul dolusu kahkaha saçıyor… 

 

 
 

ARŞİV