Çocuklar için kısa film atölyesi

İDEA Çocuk’un Sinematek'te düzenlediği kısa film atölyesi, çocuklara keyifli bir sinema deneyimi sunuyor

19 Ağustos 2022 - 10:33

Çocukların fiziksel ve fikirsel becerilerini geliştirmeye odaklanan atölyelerin bir arada kurgulandığı İDEA Çocuk'un yaz atölyeleri devam ediyor. Çocuklar müzik, dans, heykel, yaratıcı drama, fotoğraf ve kısa film atölyelerinde yeni bilgiler ediniyor.

Bu ücretsiz atölyelerden Kısa Film Atölyesi, Sinematek / Sinema evi’nde ay sonuna kadar devam edecek. Atölyede 10-15 yaş aralığındaki çocuklara, bir kısa filmin fikir aşamasından çekim aşamasına kadar  bütün süreçleri uygulamalı olarak anlatılıyor.  Çocuklar, eğitmen Ramazan Kılıç ile birlikte “bir hikaye nasıl oluşur?” sorusunun peşine düşüyor. Sorunun cevabını bulan çocuklar, toplumsal cinsiyet ile çevre bilinci temaları çerçevesinde senaryo yazacaklar. Senaryolar  onların gözünden sinema perdesine aktarılacak.

Çocukların aynı zamanda bir ekiple birlikte çalışmanın yöntemlerini de öğrendiği atölyeler hakkında bilgi almak isteyenler, https://ideacocuk.kadikoy.bel.tr  web sitesini ziyaret edebilir, (0216) 418 52 98 numaralı telefonu arayabilir. 


 


ARŞİV