Çocuklar için kitap önerileri

Çocuklar ve genç okurlar için bize gelen kitaplardan küçük bir seçki hazırladık

25 Ağustos 2023 - 11:28

YARINÜLKESİ

Pam Muñoz Ryan'ın yazdığı "Yarınülkesi" hem bir macera hem de bir ailenin özverili yardımseverliğini ustalıkla anlatıyor. Cesaret, iyilik, dayanışma, barış, dostluk, hayvan ve doğa sevgisinin işlendiği fantastik roman, Max adında kahramanımızın, başka bir ülkeden kaçan insanları güvenli bir yere götüren muhafızlara dair bir sırrı ortaya çıkardığında, cevaplarını kendi başına aramaya karar vermesini anlatıyor. Max, annesinden kalan değerli bir pusula, duvara kazınmış gizemli bir yazı ve Buelo’nun hikâyesinin rehberliğinde, geleceğin neler getireceğini keşfetmek üzere tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıktı. Seçtiği bu yolun, O’nu gitmek istediği yere götürüp götürmeyeceği henüz belirsizdi...

Yazar: Pam Muñoz Ryan

Çeviri: Gökçe Yavaş

Yayınevi: İthaki Çocuk

Sayfa: 240

 

ŞEN DENİZLER

Ahmet Büke’nin denizcilik sevdasını genç okurlara anlattığı Şen Denizler, yaz mevsiminin kitaplarından.

Oğuz Demir’in resimlediği kitap ahtapot, çapariz, dülger balığı, frişka, bahriyeli, öreke taşı gibi denizde yaşayan pek çok canlı ve denize dair terimle tanışmak için yetişkin okurların da  keyifle okuyabileceği kitaplar arasında yer alıyor.

Deneyimlerin, tarihsel kesitlerin, denzie dair pek çok bilginin verildiği Şen Denizler neşe ile okunacak bir kitap.

Yazar: Ahmet Büke

Yayınevi: Everest Çocuk

Sayfa:230

 

ABİM BENJAMİN

Peter Carnavas’ın yazıp resimlediği “Abim Benjamin”hem kardeş, hem de doğa, kayık ve kuş sevgisi üzerine unutulmayacak bir hikâye. Luke ve abisi Benjamin, yaz tatillerini Lahana Ağacı Körfezi kıyılarında geçirirler. Daha sessiz sakin olan Luke kuşları gözlemleyip resimlerini çizer. Maceraperest ve cesur Benjamin ise Atlama Ağacından suya dalış yapar. İki kardeş birbirinden çok farklı olsalar da aralarında özel bir bağ vardır.

Yerel bir yarışma, birinci olana kayık armağan edeceğini duyurunca, Luke ile Benjamin körfezi keşfetme hayalleriyle kolları sıvarlar. Derken okulların açılma vakti gelir, Benjamin'in liseye başlaması, iki kardeşin hayatına alışılmadık değişiklikler getirecektir. Yarışma tarihi yaklaştıkça çocuklar birbirinden uzaklaşmaya başlar. Abi-kardeşin eşsiz dostluğun, ayakta kalmanın bir yolunu bulabilecek midir?

Yazar: Peter Carnavas

 Yayınevi: Can Çocuk

Sayfa:166

 

YILDIZLAR NEREYE GİTTİ?

Yeni bir yere alışmak ve yeni arkadaşlıklar kurmanın zorluğu üzerine Phil Cummings’in yazdığı samimi öykü Arda’nın gürültülü bir şehre taşınmasıyla değişen hayatını anlatıyor. 

“Arda babasıyla beraber, dedesinin uzun yıllar önce diktiği ulu ağacın dallarında oturup yıldızları izlemeyi çok severdi. Sonra bir gün ailece ağaçtan ve sessiz düzlüklerden ayrılıp gürültülü şehre taşındılar.

Arda’nın yeni odası küçücük, odasının penceresiyse adeta bir ayakkabı kutusu kadardı. Üstelik geceleri gökyüzüne bakıp hayranlıkla izlediği yıldızları da göremiyordu.

 Peki acaba yıldızlar nereye kaybolmuştu?

Yazar: Phil Cummings

Yayınevi: YKY

Sayfa: 36

 

JİP İLE JANNEKE

Annie M.G. Schmidt’i dünya çapında üne kavuşturan Jip ile Janneke’nin arkadaşlığa dair bu neşeli öykülerine bu kez hayvan dostları katılıyor.

Jip ile Janneke hayvanlara bayılırlar. Köpekleri Takkie’yi, kedileri Siepie’yi, bahçede buldukları kirpiyi, kuşları çok ama çok severler. Hatta bir gün, çiftlikteki küçük kuzuyu eve götürmek isterler. Ama bu mümkün değildir, çünkü küçük kuzunun annesine ihtiyacı vardır.

Yazar: Annie M.G. Schmidt

Yayınevi: Can Çocuk

Sayfa:131

 

ARŞİV