Çocuklar için tatil kitabı önerileri

Yaz tatili başlıyor. Hem eğlence, hem macera, hem gülmece, hem bilgi içeren ve rehber olabilecek çocuk kitaplarından bir seçki hazırladık

17 Haziran 2022 - 09:24

BEZELYE ÇORBASI

“Öğretmeni tarafından “uyumlu” olarak nitelendirilen Nils, yanına oturan Evi’nin sırasını işgal etmesine de sesini çıkaramaz. Üstelik birlikte takım kurmaktan başka seçeneği de yoktur. Sınıfa yeni gelen Lina’nın aralarına katılmasıyla kurdukları takımın görevi de belli olur: Lina’ya dillerini öğretecek ve entegrasyonu için yardımcı olacaklardır. Ama işler planladıkları gibi gitmez.”

Göçmenlik ve bir arada yaşam gibi zor konuları eğlenceli bir üslupla anlatan ödüllü yazar Rieke Patwardhan bu kitabında küçük bir sınıftaki ilişkilerden yola çıkıp dünya ölçeğindeki sorunlara değiniyor. Farklılıklara rağmen aynı çatı altında yaşamanın empatiyle mümkün olduğunu vurgulayan roman, medyadaki savaş haberlerinin insanları nasıl etkilediğine kuşaklararası bir bakışla yaklaşıyor.

Yazar: Rieke Patwardhan

Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınları

Sayfa: 136 Syf

DÜNYA’YI KURTARMANIN 10 YOLU

Uzaylı bir köpek, Dünya'nın kaderini değiştirebilir mi? İngiliz yazar Frank Cottrell-Boyce Dünyayı Kurtarmanın 10 Yolu’nda yarım milyon ışık yılı uzaktan gelen bir köpek ile neredeyse hiç konuşmayan bir oğlan çocuğunu fizik yasalarını altüst edecek çılgınlıktaki bir serüvende buluşturuyor. Arka planında dede ile torun arasındaki sevgi bağına dikkat çeken roman Prez adlı bir çocukla, uzaylı-İskoç melezi bir köpeğin el ele verip Dünya’nın var olmaya değer bir gezegen olduğunu hazırlayacak bir liste hazırlamalarını anlatıyor.

Yazar: Frank Cottrell-Boyce

Yayınevi: Tudem Yayınları

Sayfa: 288 Syf

BENİM MÜKEMMEL HATALARIM

Dicle Keskinoğlu Benim Mükemmel Hatalarım kitabında özgün, özgür ve kendin olmaya dair, düşündüren ve güldüren bir hikâye anlatıyor.

Sürpriz, düzenli ve disiplinli annesiyle ablasından farklı olarak onların “hata” diye adlandırdığı şeyleri sıkça yapan bir çocuktu. İstediği zaman istediği gibi giyinmek, gönlünce oynayıp üzerini kirletmek, duygularını özgürce, açıkça yaşamak gibi özellikleri vardı. Bir gün okulda, daha önce kitaplarda gördüklerine hiç benzemeyen bir maymunla karşılaştı. Onun düzensiz benekli görüntüsü ve kıvırcık tüyleri Sürpriz’e birini hatırlatıyordu: kendisini. Maymun Ütüsüz’le geçirdiği zamanlar bu küçük kızda unutulmaz hatıralar yaratacak ve yaşanan olaylar benzersiz ikiliyi birbirine daha da sıkı bağlayacaktı.

Yazar: Dicle Keskinoğlu

Yayınevi: İthaki Çocuk

Sayfa: 104 Syf

FRİDA KAHLO - DÜNYAYA YÖN VEREN DÜNÜN KÜÇÜKLERİ

Dünyaya Yön Veren Dünün Küçükleri, karşılarına çıkan zorluklara rağmen yılmadan hayallerinin peşinden giderek bütün dünyada ses getiren çalışmalara imza atmış insanların başarı serüvenlerini anlatan bir seri. Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun yer aldığı kitap yazarın çocukluğunu anlatıyor. Serinin diğer kitapları arasında Elon Musk ve Steve Jobs yer alıyor.

Yazar: Mary Nhin

Yayınevi: Güney Kitap

Sayfa: 30 Syf

 

EYVAH! AYAKKABILARIM KAÇIYOR

Meryem Ermeydan’ın yazdığı, Eren Caner Polat’ın resimlediği Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor, Mert’in ayakkabılarının heyecanlı kaçamağını anlatıyor.

“Eşyalarını her zaman özensizce sağa sola fırlatan Mert, o sabah erkenden uyandı. Çomar’ın yemeğini vermek üzere kapıyı açtı. Ayakkabılarını ararken gördüklerine inanamadı. Son ayakkabıları da onu terk edip koşarak bahçeden uzaklaşıyordu. Mert, mama kabı elinde öylece arkalarından bakakaldı. Gördükleri bir rüya mıydı yoksa gerçekten ayakkabıları kaçıyor muydu? Peki şimdi Mert ayakkabıları olmadan ne yapacaktı?”

Yazar: Meryem Ermeydan

Yayınevi: Uçan Fil

Sayfa: 28 Syf

ÇOCUK, KÖSTEBEK, TİLKİ VE AT

 ”Söylediğin en cesurca şey neydi?” diye sordu çocuk.

”Yardım et, ”dedi at.

Charlie Mackesy’nin kaleme aldığı ”Çocuk, Köstebek, Tilki ve At” her yaş grubuna hitap eden ve her okura farklı mesajlar veren kitap. Özellikle ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte okuması gereken kitap günden güne değişen yaşam koşullarının getirdiği zorluklar çerçevesinde birbirini olduğu gibi kabul eden dört arkadaşın başlarından geçen olayları hem insanın içine işleyen sözlerle hem de çizimlerle anlatıyor.

Yazar: Charlie Mackesy

Yayınevi:  Mundi

Sayfa:128 Syf

 


ARŞİV