Çomak’ın oyunu Moda Sahnesi’nde

28 yıllık mahpus şair İlhan Sami Çomak'ın yazdığı "Hayat Seni Çok Seviyorum" oyunu Moda Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak

04 Ağustos 2022 - 13:10

Moda Sahnesi, 28 yıllık mahpus İlhan Sami Çomak'ın yazdığı "Hayat Seni Çok Seviyorum" oyununu sahneye taşıyor. Provasına başlanan oyun, 8 Eylül'de izleyiciyle buluşacak. Kemal Aydoğan'ın yönettiği oyunda Gülseven Medar ve Ali Tekbaş rolleri paylaşıyor.

İlhan Sami Çomak'ın "Hayattayız Nihayet" kitabına da bu yıl Metin Altıok Şiir Ödülü verilmişti. CKM’de yapılan ödül töreninde Seçici Kurul’un, ödülü verilmesindeki gerekçe şu sözlerle anlatılmıştı: “İnsanın ölümcül bir yalnızlık, ‘bir hafıza kaybı’ içinde çürüdüğü; doğanın yıkıcı bir sevgisizlikte can çekiştiği, toplumun, korku ve şiddetten başka bir geleceğinin kalmadığı bir dünyada, 28 yıldır bu dünyanın içinde yaşamadığı halde, olağanüstü bir şiirle, pürüzsüz bir dil ve derinlikle, emekle, aşkla, özgürlük tutkusuyla, barış hayaliyle dünyayı ve insanı yeniden kurduğu için, 15. Metin Altıok Şiir Ödülü, İlhan Sami Çomak'ın Hayattayız Nihayet kitabına oybirliğiyle sunulmuştur. Şairimizi kutluyoruz. "


ARŞİV