Cumhuriyet Bayramı için resim sergisi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Kadıköy’de bir dizi etkinlik gerçekleşiyor. Bunlardan biri de Luna Sanat Galerisi’nin 39 sanatçının katkıda bulunduğu “Sonsuza Dek” adlı sergi oldu.

24 Ekim 2020 - 17:02

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Kadıköy Rasimpaşa’da bulunan Luna Sanat Galerisi, 39 sanatçının 70 eserinden oluşan bir sergi açtı. 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışı 24 Ekim Cumartesi 15.00’da yapıldı.

Galerinin sahibi Mihriban Sanıvar, en az 20 yıl amatör olarak resimle ilgilendikten sonra iki yıl önce profesyonel olarak sergilerde eserleri yer alan, Luna Sanat Galerisi’nin yürütücülerinden. Sanıvar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle sanatçılarla ortaklaşa şekilde açılan sergiden dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir sergi yapmak bize ayrı bir mutluluk veriyor. Toplamda 70 eser var ve aslında 50’nin üzerinde sanatçı destek oldu. Değişik disiplinlerden gelen sanatçılar var ve eserlerin hepsi Cumhuriyet ile ilgili değil. Daha geniş kapsamlı yapmak istedik ve katılım bizi çok mutlu etti.”

Sanıvar, pandemi nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşasalar da ziyaretçilerin sıklıkla galeriyi ziyaret etmelerinden dolayı memnun. Luna Sanat Galerisi, karma ve kişisel sergilere ev sahipliği yapan, söyleşi ve atölyelere alan açan bir yer. Yılda 40’dan fazla organizasyona ev sahipliği yapan galeri, her gün 11.00 - 18.00 saatleri arasında açık.

Sanıvar, etkinlikten dolayı mutluluğunu aktardıktan sonra Cumhuriyet ve sanat ilişkisine dair de şunları söylüyor: “Cumhuriyet olmasaydı ülke olarak bugünkü sanat aşamasına gelemezdik. Hatta geç bile geldik, Cumhuriyet olmasaydı bu aşamaya gelmemiz imkansızdı. Kadıköy için de bir şeyi vurgulayayım, burası zaten Cumhuriyet’e çok düşkün bir yer.”

Zeliha Akcan Arslanpınar da iki eseriyle sergiye katılan bir sanatçı. Sıklıkla bireysel atölye çalışmalarına ve çeşitli sanatçıların atölyelerine katılan Arslanpınar’ın kendine ait bir de atölyesi var ve resim dersleri veriyor.  

Arslanpınar, sergiye dair şunları söylüyor: “Zaten bana gelen broşürde Atatürk’ün resmini görünce ekstra bir heyecanla sergiye dahil oldum. Gelen eserler çok güzel. Benim iki tane eserim var bir tanesi Atatürk portresi. Kadıköy’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için böyle bir serginin açılmış olması benim için onur verici.”


ARŞİV