Cumhuriyet'in 100.yılında "Atatürk Fotoğrafları" sergisi

Atatürk’ün üç boyutlu fotoğraflarının yer aldığı “Atatürk Fotoğrafları” sergisi, Kozyatağı Kültür Merkezi A Sanat Galerisi'nde açıldı. Özel gözlük takılarak gezilen sergi, 12 Kasım’a kadar açık

03 Kasım 2023 - 09:20

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi, 1-12 Kasım tarihleri arasında Ender Enön tarafından hazırlanan “3 Boyutlu Atatürk Fotoğrafları” sergisine ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 2019 yılında sergilenen 35 fotoğraf,  Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle yeniden sergileniyor.

Sergideki fotoğraflara, özel bir gözlük takılarak bakılıyor. Kozyatağı Kültür Merkezi A Sanat Galerisi'nde sergilenen fotoğrafları, 12 Kasım tarihine kadar 10.00 ile 22.00 saatleri arasında görebilirsiniz.

“100. YILDA YENİDEN AÇMAK İSTEDİM”

“Atatürk'ün  fotoğraflarını topladım, onları 3 boyutlu hale getirdim. 3 boyutlu bakmak değil, orada olmaktır. Serginin 'Onunla olacaksınız' diye bir sloganı da var..” diyen Ender Enön, “ Fotoğrafların yer aldığı sergiyi ilk olarak 2019 yılında açtım. Şimdi de Cumhuriyet'in 100. yılında tekrar açmak istedim. Serginin açık kalacağı tarih aralığı da önemli. Hem 29 Ekim'i hem de 10 Kasım'ı kapsıyor. Fotoğraflara özel bir gözlük takılarak bakılıyor. Halkın sergiyi görmesini istiyorum. O yüzden sergiler meydanlarda, iskelelerde, belediyelere ait kültür merkezlerinde de olmalı” dedi.

Enön, “Sergiyi gezen kişilerin duygu ve düşüncelerini de merak ediyorum. O yüzden mutlaka deftere  izlenimlerini yazmalarını istiyorum. Kağıda dökmek önemli. 100. yılında Cumhuriyet'i korumalıyız, ileri götürmeliyiz ve ona sahip çıkmalıyız.” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

 


ARŞİV