Damla Durakçay'ın yeni şarkısı 'Keyfin Bilir' yayınlandı

Damla Durakçay ‘Stüdyodan Canlı’ adını verdiği kısa çalarını şubat ayının ilk günlerinde dinleyicileriye buluşturdu. Bu EP’de son dönemde yayınladığı şarkıların canlı versiyonları Sezen Aksu’ya ait Seni Kimler Aldı parçasının cover’ı yer alıyor

20 Nisan 2023 - 14:25

Damla Durakçay’ın 3 Şubat’ta tüm dijital platformlarda yerini alan kısa çaları ‘Keyfin Bilir’in canlı stüdyo kayıt videosu yayında. Elektronik altyapısıyla dikkat çeken parçada "Tüm bu sorunlu hikaye onun olsun, ben yolumu alıyorum.” diyen bir kadının tüm negatiflikleri geride bırakışı dikkat çekiyor.

Yapımcılığını GTR Müzik’in üstlendiği ‘Keyfin Bilir’in canlı kaydında 70’lerin disko tınılarıyla harmanlanmış alternatif öğelere rastlamak mümkün. Çalışmanın söz ve müziği Damla Durakçay’a; mix, mastering ve düzenlemesi ise Efe Duymaz’a ait. Eserin canlı stüdyo kaydı ise GTR Deneyevi’nde, Yellow BOS ekibi tarafından çekildi.

2017 yılında Biber teklisi ile müzik dünyasına adım attığını söyleyen Durakçay, “Bugüne kadar GTR Müzik etiketiyle birçok single yayınladım, listelere girdim, dizilerde şarkılarımla yer aldım, reklam jingle'ı seslendirdim ve çeşitli mekanlarda sahne aldım. En son 3 Şubat'ta, kendi şarkılarımın canlı kayıtları ve bir de cover’dan oluşan bir EP yayınladım” dedi.

SEZEN AKSU’NUN PARÇASI DA VAR

Sezen Aksu’nun bir parçasını da kısa çalarına dahil eden Durakçay, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Seni Kimler Aldı, canlı performans kayıtlarından oluşan albümüme dahil etmek istediğim çok özel bir şarkı oldu. 80'ler ve 90'larda, kadın dilinden, kadın kalbinden yazılmış en iyi şarkılar Sezen Aksu'dan çıkmış. Türler ve seneler arası Blended-Pop adını verdiğim yolculuğumda, kendimi en iyi ifade ettiğim şarkılar da Sezen Aksu'ya ait. Seni Kimler Aldı da bir ağıt gibi içime işleyen en özel şarkısı ve yayınladığım ilk cover olduğu için çok heyecanlıyım.”

KADIKÖY’DE DEPREMZEDELER İÇİN KONSER

Durakçay, 21 Nisan’da Kadıköy’de depremzedeler yararına düzenlenecek olan konserde de sahne alacak: “21 Nisan'da Hood Base tarafından Moda Sahnesi'nde düzenlenen Dayanışma Konseri kapsamında ben de sahne alacağım. Kimsenin yalnız hissetmediği, unutulmadığı bir dünya yaratmanın umuduyla şarkılarımızı birlikte söyleyeceğiz. Herkesi bu anlamlı dayanışma etkinliğine bekliyoruz.”


ARŞİV