'Dans Adrenalin' Süreyya'da

Sanat ve sürdürülebilirlik buluşması niteliği taşıyan “Dans Adrenalin” gösterisi Süreyya’da sahnelenecek

08 Kasım 2023 - 13:07

İstanbul Devlet Opera ve Balesi - Modern Dans Topluluğu MDTistanbul, beş parçadan oluşan “Dans Adrenalin” adlı programıyla 2023-2024 sanat sezonuna başlıyor. Yargıcı’nın desteğiyle döngüsel tasarım, sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm ilkelerine dikkat çekmeyi amaçlayan program, aynı zamanda seyirciye yeni koreografilerle farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Programda; önceki sezonlarda MDTistanbul ile çalışmış Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in yeni parçası “Seni Görüyorum”, MDTistanbul sanatçılarından Alper Marangoz’un yeni çalışması “Bahar” ve değişen kastıyla tekrar sergilenecek “Koz” adlı çalışması sahnelenecek.  Topluluğun yeni koreograflarından Ferhat Güneş’in “RE-Side” adlı kısa filminin sahne uyarlaması olan “RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli” ve tanınmış birçok dans topluluğunun koreograflığını sürdüren, İhsan Rüstem’in “Anikka” adlı yeni çalışması da programda yer alıyor.

Programda Yargıcı,  Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in “Seni Görüyorum” adlı parçasına destek olurken önceki sezonlarında kullanılmayan ürünlerini ve kumaşlarını MDTİstanbul ile yeniden buluşturarak, döngüsel tasarım disipliniyle “RESIDE/Düşler 3Kere Görülmeli” ve “Seni Görüyorum” adlı parçaların kostümlerinin hazırlanmasına katkı sağladı. Bu işbirliği ile ileri dönüşüm ve karbon ayak izinin azaltılması hedeflendi. Böylelikle bu projede  sürdürülebilirlik ve sanatın bir araya geldi. Daha önce gerçekleştirdiği birçok sosyal sorumluluk projesiyle çevre ve iklim duyarlılığını vurgulayan MDTistanbul, Dans Adrenalin gecesine de bu hassasiyetle yaklaşıyor.

Işık tasarımını Taner Aydın’ın, kostüm ve dekor tasarımını Olcay Engin Kaymaz’ın üstlendiği Dans Adrenalin, 4 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi - Tiyatro Sahnesi’ndeki prömiyerinden sonra, 15-24 Kasım ile 2 Aralık’ta  Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda seyirciyle buluşacak.


 


ARŞİV