Dans değil, dans filmleri izleyeceğiz!

Dans Kamera İstanbul Festivali, bu yıl üçüncü kez zengin arşivini izleyiciyle buluşturuyor

23 Kasım 2010 - 11:46


Dans Kamera İstanbul Festivali, bu yıl üçüncü kez zengin arşivini izleyiciyle buluşturuyor. Festival kapsamında açılan Karma Dans Fotoğrafları Sergisi 30 Kasım’a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkez’inde.

3. Uluslararası Dans Filmleri ve Fotoğrafları Festivali 22 Kasım günü Harbiye Mekan Artı’da yapılan açılış töreniyle başladı. 30 Kasım’a kadar devam edecek olan festivalde belgesel filmler, video dans enstalâsyonları ile beden enstalâsyonunun yanı sıra dans filmleri ve fotoğraflarına dair çalıştaylar yapılıyor. Festivalin temel amacı “dans, film, fotoğraf, müzik ve yaşama dair diğer ilintili sanatsal ve bilimsel formların etkileşimini sağlayarak, profesyonel ve amatör dans filmi ve fotoğrafçıları arasındaki tanışma ile paylaşım ortamını oluşturmak ve bu alandaki farkındalıkla beraber merak duygusu, üretim ve araştırmaya teşvik etmek” olarak açıklanıyor.
Bu yıl üçüncüsü yapılan Dans Kamera İstanbul Festivali’nde 6 kıtadan dansın ve film tekniğinin birçok farklı yaşamına ait örnekler İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası’nda 4 mekân çatısı altında gösteriliyor. Etkinlikler Harbiye Mekân Artı’nın yanı sıra Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ve DADA Sports&Arts Cafe’de gerçekleştiriliyor. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde ise 23 Kasım’da Karma Dans Fotoğrafları Sergisi açıldı. Şebnem Yüksel Karaosmanoğlu’nun dans performansıyla başlayan sergide Muzaffer Evci, Murat Gür, Yaşar Saraçoğlu, Osman Ürper ve Ayfer Zeren’den oluşan Seçici Kurul’un yapılan başvurular sonucu seçtikleri dans fotoğrafları sergileniyor. 4.Kat Fuaye Salonu’nda izleyiciyle buluşan sergide Abit Küllebi, Devrim Alpöge, Aslı Kaynak, Aslı Asiye Kurnaz, Buket Altug, Çağlar Erdoğan, Dilara Hançer Sebah, Ebru Satır, Eda Kum, Esra Altun, Ezgi Göç, Fırat Erez, Gonca Gümüşayak, Haşim Polat, İnan Mert, Neslihan Çelikbaş, Oğuz Meriç, Pelin Kılıç, Seda Açıkoğlu, Serhat Koç, Valya Çetin, Volkan Bilici ve Zeynep Özcan’ın fotoğraf çalışmaları bulunuyor.
Sergi 30 Kasım’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gezilebilir.
www.dancecamera-istanbul.org


 


ARŞİV