Dans gününde danslar ve şarkılar

29 Nisan Dünya Dans Günü Kadıköy’de çeşitli etkinlikler kutlanacak

25 Nisan 2017 - 15:53

Sesler Hazinesi Orkestra ve Solistleri, ‘’Danslardaki Düetler’’ adlı bir program hazırladı. 29 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’da ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat’ta yapılacak olan etkinlikte, soprano Pınar T. Çulha ve bariton Niyazi Ölmez dansların içinde yer alan düetleri seslendirecek. Kakapedia dans grubu da bir gösteri sunacak.İstanbul Devlet Opera ve Balesi de  'Dünya Dans Günü Etkinlikleri' kapsamında ‘’Sondan Önce--3 Aşk - 4 Mevsim’’ adlı neoklasik – modern bale eserlerini sahneleyecek. Her yönüyle aşk’ı anlatan bu eserin prömiyeri 29 Nisan Cumartesi saat 20.00’de Süreyya Operası’nda gerçekleşecek. Aynı mekanda ertesi gün (30 Nisan Pazar) saat 13.00’te ise Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümü öğrencileri Dünya Dans Günü’ nü kutlayacaklar.

Tenis kortunda dans

Kadıköy Kent Konseyi, Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Gönülleri ve Aytunç Bentürk Dance Academy Dans ve Spor Kulübü iş birliği 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Koşuyolu Parkı’nda kutlama programı organize edildi. 17.00-19.00 saatleri arasında yapılacak olan ücretsiz etkinlikte, toplumu spor ve dans konusunda bilinçlendirmek, spor ve dans aktivitelerine teşvik etmek ve dansı sevdirmek amacı ile parkın tenis kortunda çeşitli dans gösterileri yapılacak. Kalkedon Flamenko grubu da dang günü kapsamında bir gösteri sunacak. Grubun yıldsonu gösterisi 29 Nisan günü saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde olacak.

Öte yandan 30 Nisan Pazar günü 16.00-22.00 arasında ‘’Ukulele Buluşması’’ olacak. Bu enstrümanla ilgilenen herkes Moda sahildeki (Şifa Sokak'tan aşağı inen merdivenlerin dibinde çimenlerde) bu ücretsiz etkinliğe davetli.


ARŞİV