Dans şampiyonu çift!

Kadıköy’ün genç dansçı çifti Cem Demir ve Melisa Sahra Katılmış, ABD’deki Dünya Latin Dansları Şampiyonası’nda yarıştıkları Salsa kategorisinde üçüncü seçildi. Çiftin hayali dünya şampiyonu olmak!

23 Ocak 2017 - 16:03

İkisi de genç yaşlarına rağmen, yeryüzünde dansla yaşadıkları kısacık yıllara şimdiden pek çok başarı sığdırdı. Pek çok yarışmaya katıp, pek çok ödülü kucakladı. Salsada 3 yıldır arka arkaya Türkiye Şampiyonlukları var. Dans çalışmalarını Koşuyolu merkezli Aytunç Bentürk Dans Akademi’de (ABDA) sürdüren genç dansçı çifti Cem Demir & Melisa Sahra Katılmış,  yakın zamanda ödül zincirlerine yeni bir halka daha eklediler. Türkiye’nin uluslararası gururları olan milli dansçı çift ile konuştuk.

  • Dansa ilk başladığınız anı hatırlıyor musunuz?

Cem:  Bodrum’da bizim teknede gece turları oluyordu. Orada duyduğum müzikler zaten çok hoşuma gidiyordu, bu yüzden başlamıştım dansa. İlk dansa başladığımda çok heyecanlıydım ve çok mutluydum. O müziklerde dans edeceğim ve dans etmeyi öğreneceğim için. Dünyalar kadar sevdiğim ilk öğretmenim Duygu Ural’la da ilk orda tanıştım ki kendisi Aytunç hocamızın partneriydi.

Melisa: ABDA’ya ilk girdiğim anda çekingen, pek konuşmayan ama danstan çok etkilenen bir kızdım. Dans, ilerleyen zamanlarda kendimi bulmama, sosyalleşmeme ve geliştirmeme yardımcı oldu. O ilk günü hiçbir zaman unutmayacağım, Aytunç hocamın beni dersine alıp ileride çok iyi bir dansçı olacağımı söylemesi benim için çok özeldi. Dans benim hayalimdi ve hayalim gerçek oldu…

  • Dans birçok kişi için sadece hobi ya da seyirlik. Sizler için ne ifade ediyor?

Bizim için dans bir yaşam tarzı… Kendimizi bulabildiğimiz, ifade edebildiğimiz, mutlu olduğumuz bir spor. Bizim için hayat demek!

  • Bugüne dek pek çok yarışmaya katılıp, pek çok iyi derece aldınız. Bu röportajı yapmamıza vesile olan ödül nedir?

En son Miami’de yapılan dünyanın en prestijli yarışması World Latin Dance Cup’da Salsa On1 Couple Pro kategorisinde dünya üçüncüsü olduk. Onun dışında 3 yıldır Türkiye Şampiyonuyuz, Avrupa üçüncüsüyüz ve olimpiyat birincisiyiz.

  • Bu kadar ödül size ne hissettiriyor?

İnanılmaz mutlu ediyor. Emeklerimiz karşılığını ifade ediyor. Ve daha fazla çalışmak için bizi motive ediyor.

  • Bir çift olarak sahne almak nasıl bir duygu?

Dans partneri bulup, o uyumu sağlamak zor. Biz şanslıyız ki birbirimizi bulduk. Çok güzel bir duygu. En önemlisi sahnede yalnız hissetmiyorsun, duygularını biriyle paylaşıyorsun. Ama aynı zamanda da stresli çünkü yalnız değilsin ve hata yaparsan bunun sonucu iki kişiyi de etkiliyor.

  • Provalarda, derslerde, sahnede sürekli birliktesiniz. Nasıl geçiyor bu zamanlar?

Biz zaten nişanlıyız. Güzel olan hiçbir şey kolay değildir. Tabi ki zor oluyor, stresli yanları var ama güzel yanı çok daha fazla ve buna değiyor. Dünyayı beraber geziyoruz, beraber başarılar kazanıyor, beraber yaşıyoruz…

  • Formunuzu, enerjinizi korumak için nasıl bir çalışma programınız var?

Haftada 5 gün 3 saat çalışmaya çalışıyoruz. Sağolsun Orkun Pelvan hocamız bizi kondisyona yönelik çalıştırıyor. Dans dışında formumuzu korumak için serbest dalış, fitness, jimnastik gibi başka sporlar da yapıyoruz.

  • Dünya Salsa Şampiyonu Aytunç Bentürk, ikinizin bu başarılara ulaşmanızda emeği geçmiş biri. Ondan neler öğrendiniz, nasıl bir ilişkiniz var?

Aytunç hoca bizim için eğitmenden çok daha öte. Bizim babamız, abimiz, eğitmenimiz her şeyimiz. Bugün biz varsak bunu ona borçluyuz. Onu çok seviyoruz. Ona her şey için çok teşekkür ederiz.

  • Geleceğe yönelik hayalleriniz neler?

İnşallah bir gün kendimizi geliştirip Dünya Şampiyonu olup, ülkemizi, ailemizi, hocamızı gururlandırmak istiyoruz. Onun dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Ve umarız bir gün dünyaca ünlü bir dansçı, salsacı olabiliriz.

ÇOCUKLUKTAN BERİ DANS

Melisa Sahra Katılmış: 1996 İstanbul doğumlu. Spor hayatına 8 yaşında ritmik jimnastikle başladı. 13 yaşında Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde bale ile devam etti. Profesyonel dans hayatına 14 yaşında ABDA’da başladı. Dans dünyasının aranılan dans sporcuları arasına girmeyi başardı ve üst üste Türkiye’de en çok yarışmaya girip tüm yarışmalarda kürsüye çıkma ünvanını yakaladı. Dans hayatına halen ABDA’da eğitmen ve dansçı olarak devam ediyor.

Cem Demir: 1993 İzmir doğumlu. Dans hayatına 13 yaşında ABDA’da başladı ve 14 yaşında iken Türkiye’nin en küçük A klas dans sporcusu ünvanını aldı. Kazandığı başarılarla Türkiye’nin küçük yaşta en çok birincilik alan dansçısı oldu. ABDA’da dansçı ve eğitmen olarak devam ediyor.


ARŞİV