Dans ve performans Beykoz Kundura’da

Beykoz Kundura, nisan ayı boyunca her hafta sonu, performans ve çağdaş dansın önemli isimlerini Kundura Sahne’de ağırlıyor

01 Nisan 2022 - 11:35

Türkiye’nin önde gelen çağdaş dans topluluklarından Çıplak Ayaklar Kumpanyası, görsel ve işitsel bir evren kurarak kayıp ve göç duygusunu anlamaya çağıran performansları “Hiçbir Şey Yerinde Değil” ile 2 Nisan Cumartesi ve 3 Nisan Pazar günleri dans tutkunlarıyla buluşacak. Grup ayrıca, sarsıcı bir izleme deneyimi sunan son projeleri “Taşıdıklarımız” ile de 16 ve 17 Nisan tarihlerinde Kundura Sahne’de olacak. 

Programda ayrıca, ödüllü özgün eserleri ile tanıdığımız dans sanatçısı, koreograf ve öğretim üyesi Canan Yücel Pekiçten’in biri Türkiye prömiyeri olmak üzere iki solo performansı da yer alacak. Üç farklı operaya konu olmuş kadın karakterlerin öyküsünü şaşırtıcı bir yorumla sahneye taşıyan “All About The Heart (Yüreğe Dair)”, Kundura Sahne’nin atmosferinde sahnelenirken; dünya prömiyerini Amsterdam’da yapmış son performansı “How To Enjoy Ceylon Tea (Seylan Çayı’nın Tadı Nasıl Çıkarılır)” ise Türkiye prömiyerini 23 Nisan akşamı yapacak.


ARŞİV