Darüşşafakalı öğrenciler yararına konser

Dünyaca ünlü virtüöz Gülsin Onay'ın, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’ndaki resitalinin tüm geliri Darüşşafakalı öğrencilere bağışlanıyor.

14 Aralık 2010 - 09:45

Dünyaca ünlü virtüöz Gülsin Onay'ın, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’ndaki resitalinin tüm geliri Darüşşafakalı öğrencilere bağışlanıyor.

Kadıköy Süreyya Operası’nda 22 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek olan konserde; Gülsin Onay ücret almadan sahne alıyor, etkinliği Kerki Organizasyon gönüllü olarak destekliyor.
Konserden elde edilen gelirin tümü Darüşşafakalı çocukların eğitim masrafları için harcanacak.
Türkiye'nin en saygın ve en iyi eğitim kurumları arasında yer alan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, kurulduğu günden bu yana babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencileri arasında yapılan sınavla öğrenci kabul ediyor. Zihinsel yeteneğin ve yaratıcı düşünme yeteneğinin değerlendirildiği bu sınavla okula alınan öğrencilere, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonundan hareketle birçok olanak sağlanıyor. Darüşşafaka’da, öğrencilere iyi bir öğrenim vermenin yanı sıra, onları hayata hazırlamak ve kültürel yönden zengin kılmak amacıyla sosyal etkinliklere de önem veriliyor; yaşamlarının her alanında fark yaratan gençler yetiştirilmesi hedefleniyor.
Rakamlarla Darüşşaka:
-2010-2011 eğitim-öğretim yılında Darüşşafaka'da toplam 834 öğrenci eğitim alıyor.
-Sınıflar en fazla 24 öğrenciden oluşuyor.
-Her öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 6,1.
-Her 6 öğrenciye 1 bilgisayar düşüyor.
-Öğrenciler, 6. sınıftan itibaren İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra Fransızca veya Almanca dillerinden birini seçerek ikinci bir yabancı dil öğreniyor.
-Her öğrenci bir enstrüman çalıyor ve bir spor dalı ile ilgileniyor.
Siz de Darüşşafakalı öğrencilere destek olurken muhteşem bir konser dinlemek istiyorsanız, 22 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de Süreyya Operası’nda olun!
www.darussafaka.org
www.sureyyaoperasi.org


ARŞİV