Depremzedelere enstrüman destek fonu

İKSV, deprem bölgesine destek olabilmek için çalışmalar yürütüyor

09 Mart 2023 - 16:26

İKSV, 18 Mart’taki Tamino konseri de dâhil olmak üzere tüm 2023 bütçesinden, deprem bölgesinde kültür-sanat alanındaki çalışmalar için kullanılmak üzere kaynak ayıracak. Bu kaynakla yaratılan İKSV Enstrüman Destek Fonu, deprem felaketinden etkilenen müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temin etmek için kullanılacak.

Depremden etkilenen 11 ilde ikamet eden, depremde enstrümanı hasar gören veya kaybolan, bölgedeki güzel sanatlar liselerinin ve konservatuvarların müzik bölümlerinde eğitim gören, güzel sanatlar liselerinde ve konservatuvarların müzik bölümlerinde eğitmen olan, deprem sırasında bölgede olup şu anda başka okullara nakil olan tüm öğrenci ve öğretmenler İKSV Enstrüman Destek Fonu’na başvurabilecek. Başvurular 30 Mayıs tarihine kadar İKSV internet sitesi üzerinden yapılabilir.

İKSV Enstrüman Destek Fonu’na Pozitif Müzik de katkıda bulunacak. Proje, doremusic ve Zuhal Müzik işbirliğiyle hayata geçirilecek. Fonun, destek vermek isteyen farklı kurum ve kuruluşların da katkılarıyla önümüzdeki dönemde genişletilmesi hedefleniyor.

ÖDÜL DEPREM BÖLGESİNE ODAKLANACAK

İKSV tarafından 2018 yılından bu yana sunulan ve tiyatro alanında üretimi destekleyen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü de bu yıl deprem bölgesine odaklanacak. Bu ödülle, bölgedeki tiyatro toplulukları, yazarlar, yönetmenler ve oyunculara toplam 300.000 TL tutarında destek sağlanacak.
Daha önce İstanbul Bienali'ne katılmış sanatçıların özel olarak ürettiği eserlerin sınırlı sayıdaki baskıları ise, önümüzdeki günlerde, geliri deprem bölgesinde kullanılmak üzere özel bir müzayedede yer alacak.
 

Sinema Onur Ödülü sahipleri belli oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 42. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü sahipleri belirlendi. Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl iki usta sinema ve tiyatro oyuncusu, Kayhan Yıldızoğlu ile Nevra Serezli'ye verilecek. Ödüller, festivalin 6 Nisan akşamı yapılacak açılış töreninde takdim edilecek. İstanbul Film Festivali’nin tüm programı ise 22 Mart’ta açıklanacak. 


 


ARŞİV