Desenlerin ahengi Kadıköy'de…

İlki geçen yıl yapılan olan İstanbul Dövme Fuarı (İstanbul Tattoo Convention) bu sene yine Kadıköy’de gerçekleştirilecek.

11 Eylül 2013 - 10:47

Gökçe UYGUN

Dünyanın en eski sanatlarından dövmede dünyanın en önemli sanatçıları ve dövme sevenlerini, 20 - 22 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde buluşturacak olan etkinlikte, Türk dövme sanatçıları ile birlikte Japonya’dan ünlü el ustaları ve Fransa, İspanya, Yunanistan, Almanya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden pek çok ünlü dövme sanatçısı sanatlarını sergileyecek. Kadıköylü dövme mekanı Golden Arrow Tattoo & Piercing tarafından düzenlenecek fuarda dövme tutkunları   keyifli üç gün yaşayacak. Ziyaretçilerin dövme sanatının detaylarını gözlemleyebilecekleri fuarda, sürpriz gösteriler de olacak.  İlk gün açılış ile birlikte çeşitli gösterilerin sergileneceği fuarda her gün ayrı bir katagoride dövme yarışması yapılacak. En çılgın, en renkli, en süslü, en özgün, en iyi siyah beyaz, en iyi biomekanik, en iyi realistik, en iyi portre, en iyi geleneksel ve asya gibi çeşitli katagorilerde yapılacak yarışmaya bu sene ‘2013 Dövme Kraliçesi’ de eklendi. Tüm katagorilerde dereceye giren dövmeler arasından showun en iyi dövmesi seçilecek.
İki senedir İstanbul Tattoo Convention ev sahipliğini üstlenen Golden Arrow Tattoo ve Piercing’ in Yönetim Kurulu Başkanı Şener Öner, Türkiye’ den ve yurt dışından gelen dövme tutkunlarının bu fuarı merak ve sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, 'İlk fuarımızı geçen sene gerçekleştirdik. Amacımız uluslararası önemli dövme fuarları arasında yer almak. Geçen yıl yapılan etkinlikle bu hedefimizi kısmen de olsa başardık.  Bu yıl da yaklaşık 15 bin ziyaretçi bekliyoruz.' dedi. www.tattooconvention.com.tr

ARŞİV