Dinçel ödülleri dağıtıldı

14. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri Kadıköy’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi

11 Nisan 2023 - 15:11

14. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, 2007’de kaybettiğimiz usta oyuncu Savaş Dinçel’in 81. doğum gününde Kadıköy’deki Baba Sahne’de sahiplerini buldu. 1 Nisan 2023 Cumartesi akşamı gerçekleşen ve aynı zamanda Baba Sahne’nin 6. yaşının da kutlandığı geceye Dinçel’in yakın dostlarının ve öğrencilerinin de aralarında bulunduğu, Şevket Çoruh, Mehmet Aslantuğ, Günay Karacaoğlu, Ozan Güven, Sermet Yeşil gibi birçok isim katıldı. 

 “Bernarda” oyunundaki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu seçilen Özge Arslan’ın ödülünü Mehmet Aslantuğ, “Çemberin Anası” oyunundaki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu seçilen Tolga İskit’in ödülünü ise Günay Karacaoğlu takdim etti. “Çemberin Anası” oyununun yazarı Burçak Çöllü’ye En İyi Oyun Yazarı ödülünü Ahmet Sami Özbudak verirken, “Tek Kullanımlık Hikâye” oyunuyla En İyi Oyun Yönetmeni seçilen Gülhan Kadim ise ödülünü Yiğit Sertdemir’in elinden aldı.

81. YAŞGÜNÜ KUTLAMALARI

Şevket Çoruh’un da ustası olan Dinçel’in 81. doğum günü de tiyatronun Savaş Dinçel Salonu’nda kutlandı.  Çoruh, eski öğrencileri ve torunları sayılan öğrencilerinin çocukları, bu yıl da sahnede biraraya geldiler. Öğrencileri sahnede, Savaş Dinçel’in “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununda seslendirdiği ve sözleri kendisine ait olan “Bir Sanatkâr Asla Ayı Değildir” şarkısını söylediler, ardından doğum günü pastası kestiler. 

Öte yandan Dinçel’in doğum günü, kendisinin yazdığı, oğlu Barış Dinçel’in yönettiği Uçurtmanın Kuyruğu oyununun Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde 1 Nisan akşamı gösterim sonrasında da kutlandı. Sanatçının anısına, oyun sonrasında sahnede bir pasta kesildi. Bu özel geceye, Dinçel ailesinin yanı sıra, Müjdat Gezen, Ali Poyrazoğlu, Macit Koper, Naşit Özcan, Tarık Şerbetçioğlu, İlker Ayrık ile sanat ve tiyatro camiasından dostları katıldı.

 


ARŞİV