Direnişin sanatı Kadıköy'de!

“Gezi’den 15-16 Haziran’a Direniş Günleri” 4 Haziran’da başlıyor. 12 gün sürecek ve bu yıl ilk kez yapılacak etkinliklerin çoğu Kadıköy’de olacak

26 Mayıs 2016 - 16:09
4-16 Haziran günlerinde “Gezi’den 15-16 Haziran’a Direniş Günleri” etkinliği düzenliyor. “Direniş Günleri” sokak tiyatrosundan konserlere, söyleşilerden film gösterimine birçok etkinliği halkla buluşturacak.
Etkinlik organizasyonunda yer alan BEKSAV Koordinatörü Şahin Tümüklü, daha önce parçalı olarak düzenledikleri direniş etkinliklerini bir araya topladıklarını belirtti. Tümüklü, “Gezi ayaklanmasında, 15-16 Haziran ayaklanmasında direnenlerin sesini, müziğini, kültürünü üretmekle kendimizi mükellef sayan bir kurum olarak bu direnenlerin, direnişlerini anlatmak, en geniş kesime ulaştırma amacımız var” dedi.
Direniş Günleri etkinliklerinde Sanat Hayat Dergisi, Önder Babat Kültür Merkezi, Ayışığı Ekin Sanat Derneği, Engelsiz Pedal, Zeki Göker Kültür Merkezi, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Tiyatro Küp, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Med Kültür, Mezapotamya Kültür Merkezi, Gölge Kültür Sanat Merkezi ve İşçi Film Festivali’nin üretimleri yer alacak.

DİRENİŞİN SANATI, SANATIN DİRENİŞİ
Etkinliklerini “Direnişin sanatı, sanatın direnişi” olarak tanımlayan BEKSAV Koordinatörü Şahin Tümüklü, etkinlik programını şöyle özetledi:
“4 Haziran’da başlayacak etkinlikler, 16 Haziran’da bitecek. Her kurum kendi üretimlerini geniş kitlelere ulaştıracak. 4 Haziran’da Gezi’yi anlamak üzerine bir forumla başlıyoruz. Burada Gezi direnişinde gözünü kaybetmiş Volkan Kesanbilici moderatörlüğünde Mehmet Ayvalıtaş’ı sembol olarak öne çıkaran bir forumla başlatacağız. Aynı akşam ‘Gezi’nin Ruhu’ filminin gösterimi olacak. 30’a yakın film gösterimi olacak etkinlik boyunca. 8 farklı tiyatro grubunun farklı noktalarda yaklaşık 16 oyunu olacak. Önder Babat Kültür Merkezi Politik Tiyatro Topluluğu’nun Ulrike oyunu üç noktada sahnelenecek.
Bunun dışında çeşitli konularda 6 panel ve söyleşi olacak. Birini özel olarak belirtmek isterim. 5 Haziran’da ‘Edebiyatıyla, Sanatıyla, Müziğiyle Direnenler’ adıyla Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Ahmet Arif, Kazım Koyuncu’yu tartıştığımız, üzerine konuştuğumuz söyleşimiz olacak. Söyleşinin ikinci bölümünde ‘Baskıya, Sansüre, Tutuklamalara Karşı Direnen Sanatçı, Aydın ve Yazarlar’ konusu olacak. Burada da aynı şekilde akademisyenleri, kitapları toplatılan yazarları, oyunları yasaklanan oyuncuları konuk edeceğiz.
Üç alanda büyük konser planladık. 5 Haziran’da Yoğurtçu Parkı’nda, 12 Haziran’da Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda, 16 Haziran’da da 15-16 Haziran’a atfen Tuzla Aydınlı’da konser düzenleyeceğiz. Etkinlikler kapsamında, sokak orkestraları, sokak bandoları, çocuklara yönelik üretimlerimiz olacak.”
Festivalin ayrıntılı programına http://beksav.com/geziden-15-16-hazirana-direnis-gunleri/ adresinden ulaşabilirsiniz. BEKSAV Tel: 0216 3365728

ARŞİV