Diyarları terk edenlerin anlatıları…

3. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali bu yıl “Terk-i Diyar” temasıyla göç, mülteci ve sürgün konulu hikâyeleri Kadıköy’de buluşturacak

11 Mart 2020 - 11:34

“O iyi insanlar, o güzel atlara binip, çekip gittiler.” demişti usta kalem Yaşar Kemal. İşte o hikayeler şimdi Kadıköy’de dile gelecek.

Bu yıl Mart ayının 17. günü ile 21. günü arasına denk gelecek olan 3. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali,  istanbulimpro ve Muzip Masal Cini ortak organizasyonuyla ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin destekleri ile gerçekleşecek.  “Terk-i Diyar” temasını taşıyan festival; Türk halkbilimcisi, halk edebiyatı ve folklor araştırmacısı Pertev Naili Boratav’a ve “Kış Ruhu”nda (Edward Said'in sürgün, göçmenlik üzerine kitabı) sınırları aşan ve düşünce ile deneyimin önündeki engelleri yıkarak en uzak sahile doğru yol alan tüm sürgün edilmişlere adanıyor.

MASALLAR HALİTAĞA’DA

Festivalin diğer günleri hikâye severleri istanbulimpro’nun Halitağa Caddesi’ndeki Kadıköy’deki sahnesine bekleyen Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali, 5 gün boyunca konuklarını hikâyelerle dolu bir yolculuğa çıkaracak. Festivalde hikâye anlatıcılığı performansları ve atölyelerin yanı sıra, Pertev Naili Boratav ve Hikâye Anlatıcılığı, göç, sürgün gibi konularda panel ve söyleşiler gerçekleşecek. Festivalde hikâye anlatıcıları; Hollanda'dan Mezrab Hikâye Anlatıcılığı Okulu’nun kurucusu, uluslararası hikâye anlatıcılığı ödülü sahibi Sahand Sahebdivani, Lübnan’dan Rafi Feghali, Brezilya’dan Vivian Faria, Türkiye’den Âşık Erzade, Sefarad Kültür Derneği Anlatıcıları, Melisa Ferahyan, Sümeyye Anıl, Elbruz Aksoy, Ayça Atçı, Deniz Soruklu Evren, Sezai Sarıoğlu, Esmeray ve Ersin Şen olacak. Prof. Dr. Arzu Öztürkmen, Fuat Ercan, Gülbahar Kurtuluş, Ferhat Boratav, Salih Mehmet İnan, Afşin Evren, Bahar Çuhadar, Koray Tarhan, Ersin Şen, Ceren Özcan’ın katılacağı panellerin olacağı festivalde; yetişkinler için Sahand Sahebdivani ve Raffi Feghali, çocuklar için de Dilara Duman ve  İlhan Öztürk atölyeler düzenleyecek.

https://storyfestist.com 

(Fotoğraflar geçen yılki festivalden…)


ARŞİV