Ödüllü fotoğraflar Caddebostan'da sergilenecek

Agence France Presse Türkiye’nin foto-muhabirleri, ödüllü fotoğraflarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde fotoğraf sergisi açacak

24 Nisan 2015 - 09:11
Agence France Presse Türkiye’nin foto-muhabirleri, ödüllü fotoğraflarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde fotoğraf sergisi açacak
                                                                       
Dünyanın  en büyük ve en köklü haber ajanslarından biri olan Agence France Presse(AFP)  Türkiye’de ilk fotoğraf sergisini 28-31 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde (CKM) açacak.
Agence France Presse Türkiye’nin ödüllü foto muhabirleri Bülent Kılıç, Ozan Köse, Âdem Altan  ve Gürcan Öztürk’ün çektiği fotoğraflardan oluşan bu sergide Türkiye ve bölge ülkelerin gündemine oturan konular, son yıllarda meydana gelen Gezi, Soma, 17 Aralık, Suriye, Uludere, Kobane gibi siyasi ve güncel olaylar işleniyor.
Dünyanın en prestijli basın fotoğraf ödülü World Press Photo’da iki fotoğrafıyla ödül alan Bülent Kılıç’ın ödüllü fotoğrafları da sergide yer alacak. Kılıç, Berkin Elvan anması sırasında polisler tarafından gözaltına alınan protestocu fotoğrafıyla 1.  Kobani’deki bombardımanını görüntülediği diğer fotoğrafıyla da 3. olmuştu.
Türkiye’nin ödüllü foto muhabirlerinin objektifine yansıyan gerçeklerinin görüleceği sergide,  ülkemizde yaşanan tarihi ve toplumsal olayların unutulmaması ve haber arşivinin yeniden düzenlenmesi amaçlanıyor.
Türkiye ve dünyaya imza atan fotoğraflara daha yakından bir kez daha bakmak ve olaylara ilişkin “gerçek fotoğrafı” görmek için 28-30 Nisan tarihleri arasında CKM’yi ziyaret edebilirsiniz.

ARŞİV