Dünya Dans Günü Kadıköy'de kutlanıyor

Dünya Dans Günü, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi ve Süreyya Operası’nda düzenlenecek ücretsiz dans gösterileriyle kutlanacak.

25 Nisan 2013 - 15:52
 
Semra ÇELEBİ

Bale sanatının temel direklerinden; Dansçı, Koreograf ve Bale yönetmeni Jean-Georges Noverre‘in  (1727- 1810) doğum günü olan 29 Nisan’ın, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün Dans Komitesi ve UNESCO tarafından Dünya Dans Günü ilan edilmesinin üzerinden tam 30 yıl geçti. 1983 yılından beri 29 Nisan bütün ülkelerde Dünya Dans Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dünya Dans Günü’nün amacı “tüm siyasi, kültürel ve etnik engelleri aşarak ortak dil olan dans aracılığıyla insanları bir araya getirmek, bu sanatın evrenselliği içinde eğlenmek ve kutlamak” olarak açıklanıyor. İşte bu amaca uygun etkinliklerin adreslerinden biri de her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy. Kadıköy’de iki temel etkinlik yapılacak. Kadıköy Belediyesi, Pera Güzel Sanatlar ve İstanbul Opera ve Balesi’nin desteğiyle düzenlenen bu etkinliklere katılım tamamen ücretsiz olacak.
Violeta Barrio Collado ve Pera Flamenco Dans Topluluğu, Dünya Dans Günü etkinlikleri kapsamında 27 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir gösteri sunacak. Tamamen ücretsiz olan bu gösterinin davetiyeleri gösteriden 3 gün önce KKM gişesinden temin edilebilecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi de 29-30 Nisan 2013 tarihlerinde Süreyya Opera Sahnesi’nde Dünya Dans Gününü kutluyor. Bu yıl Dünya Dans Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İDOB, İstanbul’da geleceğin sanatçılarını yetiştiren M.S.Ü Devlet Konservatuarı’nı 29 Nisan Pazartesi günü, İ.Ü. Devlet Konservatuarı’nı ise 30 Nisan Salı günü Süreyya Opera Sahnesi’nde ücretsiz olarak seyirci ile buluşturuyor. Gösterilerin başlama saati 20.00. Keyifli bir gösteri izlemek istiyorsanız bu etkinlikleri kaçırmayın!


ARŞİV