Dünya koroları Kadıköy'de buluştu

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Koro Yarışması’nda 17 ülkenin koroları yarıştı.

26 Temmuz 2011 - 15:26


Kadıköy Harman Gençlik ve Spor Kulübü’nün gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük Uluslararası İstanbul Koro Yarışması, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 22 Temmuz Cuma günü yapıldı. İlk kez yapılan yarışma, Kadıköy ve Maltepe Belediyeleri’nin katkılarıyla düzenlendi.
Yarışma için 17 ülkeden 740 kişi İstanbul’a geldi. Uluslararası Koro Yarışması’na katılmak üzere gelenler, Kadıköy’deki yurt ve otellerde konakladılar. 20–25 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da buluşan dünya halkları, provalardan arta kalan zamanlarda şehri gezdiler.
22 Temmuz’da Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmada, Çocuk Korosu kategorisinde Bulgaristan, Slovakya, Kıbrıs, Romanya ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin koroları, Kadınlar Korosu kategorisinde Belçika’dan iki ayrı koro, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan birer koro yarışırken, Karma Koro kategorisinde Sırbistan, İspanya, Hırvatistan, Türkiye, Romanya ve Polonya’nın karma koroları yarıştı. Yarışmada Türkiye’yi Mersin Gazi Lisesi’nin korosu temsil etti.

ÇİN HALK CUMHURİYETİ KOROSU BİRİNCİ!
Yarışmada Çin Halk Cumhuriyeti’nden Beijing Kadınlar Korosu 98 puanla birinci, yine Çin Halk Cumhuriyeti’nden Senfonik Koro Çocuk Grubu 97 puanla ikinci ve Hırvatistan Karma Koro Grubu 96 puanla üçüncülüğü aldı.
Organizasyon başkanı Bülent Uzun, Türkiye’nin en büyük koro yarışmasına ev sahipliği yapan Kadıköy Belediyesi’ne, Kozyatağı Kültür Merkezi sorumlularına ve Kozzy AVM yetkililerine teşekkür ederek önümüzdeki yıllarda bu uluslararası yarışmayı dünyanın en büyük koro yarışması yapmayı planladıklarını söyledi. Grupların veda gecesi ise Maltepe Belediyesi işbirliği ile Maltepe sahilinde 23 Temmuz Cumartesi akşamı yapıldı. Bu gösteriye de halkın ilgisi büyük oldu. Gruplar 25 Temmuz Pazartesi günü İstanbul’dan ayrıldı.
Kadıköy Harman Gençlik ve Spor Kulübü, tüm koro severleri çalışmalara katılmaya davet etti.

Ayrıntılı bilgi için [email protected] veya 0216 346 31 54.
 


ARŞİV