Doğa için ikinci el kitap

Kadıköy’ün ilk ‘Edebi Eserler Mezatı’nı düzenleyen Artemis ve İkinci Şans Sahaf, artık her Perşembe Okuyucu Şenliği düzenliyor.

06 Şubat 2015 - 09:49
Bahariye’deki Kafkas Pasajı’nda son zamanlarda keyifli buluşmalar yaşanıyor. Artemis Sahaf ve İkinci El Sahaf öncülüğünde başlatılan buluşmalar her hafta sabırsızlıkla beklenen etkinliklere dönüştü. AVM’lere sıkışmış “bookstore”lardan hazzetmeyen, büyük kitabevlerinin yeni basım kitaplarındansa, en sevdiği yazarın yaşadığı döneme ait, o dönemin insanlarının dokunuşlarıyla şekillenmiş kitapları tercih edenler için sahaflığı yaşatma gayretindeler. Bu nedenle de her Pazar düzenledikleri ‘Edebi Eserler Mezatı’na ek olarak her Perşembe “Doğa için İkinci El” sloganıyla Okuyucu Şenliği düzenlemeye başladılar.

İlki geçen hafta yapılan Okuyucu Şenliği’ne ilgi büyüktü. Yaşar Kemal’in 1961 basımı bir kitabını 5 liraya almak her faniye nasip olmaz ama o gün Sahaf Şenliği’ni duyup pasajı dolduranlar gayet memnun ayrıldı.

Her Perşembe tüm gün sürecek şenliğin ilk konukları Bisikletli Sahaf’tı. Seyyahlığı tercih eden iki arkadaşın kurduğu Bisikletli Sahaf, ellerindeki kitapları yolları üzerinde tanıştıkları insanlara satarak yaşamlarını sürdürüyor. Geçen haftaysa yolları Kadıköy’deki Okuyucu Şenliği’ne düşmüştü. Onlar da pasajdaki diğer sahaflar gibi stantlarını kurup kitaplarını gelenlerle paylaştılar.

Bu haftaki Şenliğin konukları ise fanzinlerdi. Çoğunluğu semtte dağıtılan fanzinlerin sahipleri ve okurları Okuyucu Şenliği’nde buluştu. Bu arada tarihin tozlu raflarından çıkıp elinizde tutma şansı bulduğunuz kitaplara göz gezdirirken sahafların ikram ettiği sıcak çayınızı da yudumlayabilirsiniz.

Edebi Eserler Mezatı da her Pazar saat 14.00’te düzenleniyor. Kitaplar 1 TL’den mezata çıkıyor, aynı müzayedeler gibi o kitaba en fazla değer biçen sahibi oluyor. Bu keyifli buluşmaları kaçırmak istemezseniz Kafkas Pasajı, Moda Sahnesi üstüne 37/16 numarada.


ARŞİV