Doğumgününde sergi açtı

Kadıköy’de yaşayan ABD’li Eric Farber, ilk fotoğraf sergisini, 80. yaş gününde müdavimi olduğu Moda’daki lokal kahvecide açtı

12 Ocak 2023 - 15:42

Kadıköy kahve dükkanlarıyla meşhur. Her semtin kahvecisi, müdavimi ayrı. Moda’nın mahalle kahvecilerinden biri de Tribu Caffe Artigiano. Sahibi İlker Arı. Ağabey Sokak’ta yer alan bu minik ve şirin mekan, -bilhassa yurtdışından gelen- müdavimleriyle var olan lokal duraklardan. Müdavimlerinden biri ise ta Amerika’dan Türkiye’ye göç etmiş bulunan Eric Bey. Eric Farber ve eşi Kay Hanım 18 yılı aşkın süredir Kadıköy’ü kendilerine ev bellemişler. Eski bir reklam yönetmeni olan Eric Bey son yıllarda amatör olarak fotoğrafçılık yapıyor. Kadıköy’de bol bol fotoğraf çekiyor ve arşivliyor. 

SOKAKTAN 20 KARE

Bir gün fotoğrafçı dostu, Tribu müdavimlerinden Murat Pulat ile konuşurken, bir sergi fikri ortaya çıkmış. Farber, Pulat’tan sayıları bir hayli fazla olan semt fotoğraflarından bazılarını eleyerek bir seçki hazırlamasını rica etmiş. Aklında bir gün bir şekilde bu fotoğrafları insanlarla paylaşmak varmış. Tam da bu noktada Tribu İlker’den ‘Sergiyi benim dükkanın duvarlarında açalım’ teklifi gelince, yakında 80. yaş gününü kutlayacak olan Eric Bey’in ilk sergisi böylelikle açılmış.

Kadıköy’den Eric Bey’in kadrajına giren 20 fotoğrafı içeren serginin adı On Street (Sokakta). Murat Pulat’ın deyişiyle bu kareler “Kadıköy’deki hayatın doğrudan dolaysız çok eğlenceli suretleri…”ni yansıtıyor. Sergiye ev sahipliği yapan butik kahvecinin sahibi İlker Arı da serginin ay sonuna dek açık olacağını belirterek, “Burası misafirleriyle var olan bir mekan. Eric’in sergisinin bu duvarlarda olması, kendisine bir nevi doğum günü hediyesi… Bu tür sanatsal etkinliklerimiz ayda bir periyotla sürecek” dedi.

 

ARŞİV