Doktordan “covid” sergisi

Doktor-sanatçı Prof. Dr. Metin Ertem, “Pandemi Dönemi Karikatürleri” adlı sergi açtı

04 Şubat 2022 - 13:33

Mine Sanat Galerisi, Prof. Dr. Metin Ertem’in Türkiye’ye korona virüsünün girmesiyle beraber başlayan sürecin mizahi yanlarını oluşturduğu karikatürlerine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Kanserle Savaş Vakfı yararına yapılan sergi, hem bir doktor-sanatçı, hem de vakfın yönetim kurulu başkanı olarak Prof. Dr. Metin Ertem ile bir doktor ailesinden gelen galeri sahibi Mine Gülener’in sağlığa sanatla destek olmak için bir araya geldikleri bir proje olarak ortaya çıktı.

Bir hekim olarak, kendi mesleği ile ilgili daha çok gözlem yapabilme imkanı ve alanıyla ilgili esprileri yakalama şansına sahip olan Ertem, Türkiye’ye korona virüsünün girmesiyle beraber başlayan sürecin mizahi yanlarını yakalayarak karikatürler çizdi. Bu eserler, kayıplar verdiğimiz, tedirgin olduğumuz, pencerelerden dışarıya baktığımız, bedenlerimizin evde, ruhlarımızın dışarıda olduğu zorlu süreci sanat yoluyla bir uyarı olarak yeniden karşımıza getiriyor.

Sergiyi 12 Şubat’a dek Mine Sanat Galerisi Deneysel’de ziyaret etmek mümkün. (Caddebostan, Bahariyeli Sokak, Toprak Apt. No 35-37)


ARŞİV