Don Kişot'tan cezaevlerine kitap köprüsü

Yeldeğirmeni Dayanışması, Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi ile Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği 2 Şubat’ta cezaevlerine kitap gönderecek.

30 Ocak 2014 - 10:01

Semra ÇELEBİ

Büyük çoğunluğunu cezaevinden çıkan politik tutukluların oluşturduğu “Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi”, cezaevlerinde bulunan arkadaşlarını unutmuyor. Çeşitli etkinliklerle cezaevlerine kitap, kartpostal, mektup yollayan Deli Dalgalar grubu, zaman zaman da dayanışmayı büyüterek farklı gruplardan destek alıyor.
Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi bu sefer Uluslararası Ankara Öykü Günleri ve Yeldeğirmeni Dayanışması’yla elele vererek kitap paketleme ve gönderme etkinliği yapacak. Genelde yüzlerce kitabı sığdıracak mekân bulmakta zorlanan Deli Dalgalar, işgal edilerek kamunun kullanımına sunulan Yeldeğirmeni Don Kişot Sosyal Evi’nde yapacak etkinliği.
2 Şubat Pazar günü saat 11.00’de başlayacak kitap paketleme işi için bir de çağrıları var: “Yanı başımızdan aldılar onları. Sokakta birlikte yürürken, çay bahçesinde yan masada otururken, mitingde dirsek dirseğeyken, okulda sıra arkadaşımız, mahallede komşumuz, oyun arkadaşımız ve çocukluğumuzken… Apansız götürdüler içimizden onları. Birkaç metrekarelik bir gökyüzüne asılı kaldı bakışları. Kırk kilit kapatıldı üstlerine. Beş yıldır, on beş yıldır, yirmi beş yıldır her gün ama her gün sokakları düşlemekten vazgeçmediler yine de. Semtlerine umutsuzluk, teslimiyet, yenilgi uğramadan yıllar ve yıllardır oradalar; hapishanelerde, kör hücrelerde, sorgu odalarında, süngerli hücrelerde.
Seslerini unutmamızı istediler, yüzlerini, birlikte oynadığımız oyunları, çektiğimiz halayları, bir ağızdan söylediğimiz şarkıları…
Unuttuk mu? Unutmadığımızı bir kez daha ve coşkuyla haykırmak için 2 Şubat’ta Yeldeğirmeni Dayanışma Evi’nde binlerce siyasi tutukluya kitaplar paketleyeceğiz, mektuplar yazacağız, kartpostallar yapacağız. Sokakları koyacağız kitapların arasına, Gezi’yi fısıldayacağız kulaklarına ve onlarsız çok eksik olduğumuzu…
Unutmadık ve orada olacağız. Yeteri kadar “deli” ve vicdanlı herkesi kitaplarını paylaşmaya, birlikte paketleme yapmaya, siyasi tutuklulara selam uçurmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. Gelirken okuduğunuz ve beğendiniz öykü, roman, araştırma kitaplarını onlarla paylaşmak için yanınızda getirmeyi unutmayın.”


ARŞİV