Dört Mevsim Sanat

Evrensel bir değer olan sanatı, çağdaş sanat anlayışıyla yorumlayan Dört Mevsim Sanat Atölyesi, ‘Sanat, yaşamı insanileştiren bir olgudur’ sloganıyla tüm sanatseverleri kucaklayarak Kadıköy’ün kültür ve sanat dünyasına renk katıyor.

29 Mart 2011 - 13:32

Kadıköy’ün en uzun ve en güzel caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi üzerinde dört mevsim sanatla iç içe olmak isteyenleri yeni bir mekân karşılıyor: Dört Mevsim Sanat. Kısaca DM Sanat olarak bilinen bu mekanda çocuklardan yetişkinlere, amatörlerden profesyonellere birçok kesimin ihtiyacını karşılayacak nitelikte eğitimler veriliyor, buluşmalar düzenleniyor. DM Sanat, Kadıköylülerin yaşamına yeni bir soluk katıyor.

ÇOCUKLARI HAFTA SONUNDA BİRBİRİNDEN GÜZEL AKTİVİTELER BEKLİYOR

DM Sanat, hafta sonları çocuklara birbirinden ilginç aktivitelerle çeşitli dallarda kendilerini geliştirmelerini sağlayacak aktiviteler sunuyor. Cumartesi ve Pazar günleri yeni başlayacak aktiviteler arasında, satranç, yaratıcı drama, resim, çocuk Korosu, çocuk dansı ve kukla yapım atölyeleri gibi 4 – 17 yaş arası tüm çocuk ve gençlerin yararlanabileceği programlar bulunuyor. Yine hafta sonları toplu ekonomik gitar, piyano, yan flüt ve mandolin atölyeleri çocukları bekliyor.

DM SANAT’TA YETİŞKİN ATÖLYELERİ

DM Sanat’ta öğrenmeyi arzu ettiğiniz neredeyse her enstrüman için bir eğitmen bulunuyor. İster klarnet öğrenmek isteyin ister akordeon veya saksafon… Bunlar olmazsa gitar veya piyano ya da keman, trompet, yan flüt... Yeter ki siz isteyin!
Yetişkinlerin sanat alanında beklentilerini göz önüne bulunduran DM Sanat, bünyesinde uzman eğitmenlerin denetiminde sanatsal ve kültürel konularda farklı atölyeler bulunduruyor.
DM Sanat, profesyonel eğitim almak isteyenlere veya gündelik hayatın tek düzeliğine çare arayanlara, içlerindeki sanatsal yetenekleri keşfetmeyi bekleyenlere, özel hobiler edinmek isteyen herkese birbirinden farklı atölyelerle hizmet veriyor.
DM Sanat’ta bir yandan konservatuarın, üniversite ve liselerin Güzel Sanatlar Bölümlerine hazırlık eğitimleri verilirken diğer yandan Tiyatro bölümüne hazırlık, Dramatik Yazarlık Bölümüne hazırlık ve Şan Bölümüne hazırlık gibi eğitimler almak mümkün. Güzel Konuşma sanatının özdeşlediği diksiyon atölyesinde akıcı ve anlaşılır konuşma, kendinizi etkili ifade edebilme, topluluk önünde konuşurken heyecanınızı kontrol edebilme, sesinizi ve beden dilinizi etkili bir biçimde kullanabilme becerileri kazanıyorsunuz.

SENARYO VE KISA FİLM ATÖLYESİ

Senaryo ve Kısa Film Yazarlığı Atölyesi ise öne çıkan diğer bir eğitim alanı. DM Sanat bünyesinde oluşturulan Kısa Film Atölyesi’nin katılımcıları, sadece 3 aylık bir eğitimin sonunda, kendi öykülerini kendi çekecekleri görüntülerle anlatabilecek düzeye ulaşmış oluyorlar. Şu sıralarda devam eden atölyede, katılımcılar eğitimlerini teorik ve uygulamalı olarak sürdürmekte ve eğitim sürecinin sonunda kendilerinin çekmiş olacakları kısa filmin sergileneceği daveti sabırsızlıkla beklemekteler.
Yeteneğini keşfetmek isteyen genci yaşlısı tüm amatörlere yönelik Tiyatro Hobi Atölyesi ise sanatseverlerin diğer bir ilgi alanı. Burada katılımcılara doğaçlama, ses-konuşma, rol-mimik, role hazırlık, oyun inceleme ve eleştiri gibi eğitimler veriliyor. Dörder aylık periyotlar halinde süren Tiyatro Hobi Grubu’nun çalışmaları ise çıkaracakları oyunun sahnelenmesiyle sona eriyor.

GÜNDÜZ YOGA GECE DANS

DM Sanat’ın iddialı olduğu diğer bir atölye de “Yetişkin Drama Atölyesi”. Atölyede gündelik hayatın koşuşturmacası ve monotonluğu içinde tıkanan benliğimizi ve iletişim becerilerimizi geliştirmeyi amaçlayan “Yetişkinlere Yönelik Yaratıcı Drama” derslerinde katılımcılar fiziksel, zihinsel ve duygusal ifadelerini geliştirme becerileri kazanıyorlar.
DM Sanat’tın mekânları gündüzleri yoga ve pilates gibi beden ve ruh sağlığına önem verenlerin, akşamları ise dansseverlerin buluşma noktası.
DM Sanat’ın Dans Atölyeleri’nde herkese dans eğitimi verilmekte. Çünkü onların diğer bir sloganı da “Herkes Dans Edebilir”. Burada Latin (Salsa), Oryantal, Roman, Tango, Düğün Dansı, Sirtaki, Modern Dans, Hip-Hop, Salon Dansları, Power Latin ve Fitness Dansı gibi günümüz popüler danslarını öğrenmek mümkün.

Dört Mevsim Sanat Atölyeleri:
Bağdat Caddesi, Ortaçlar Apt. No: 291 Kat:3 D.5 Caddebostan
Tel: 0216 467 50 80- 0532 612 86 56
www.dmsanat.com
[email protected]


ARŞİV