Duayen eğitimciden iki yeni kitap

Üretken yazar Gürşen Kafkas, ‘Tutkuların En Güzeli Kitap Okumak’ ve ‘Atatürk’ten Özdeyişler’ adlı iki yeni kitabıyla okurlarıyla buluştu.

01 Ağustos 2013 - 11:31
 
Eğitimci, şair, yazar İbrahim Gürşen Kafkas iki yeni kitabıyla daha okurlarının karşısında. “Tutkuların En Güzeli Kitap Okumak” ve “Atatürk’ten Özdeyişler” kitaplarıyla 45. eserini yayınlayan Gürşen Kafkas, bu kitaplarında yine önemli mesajları okurlarıyla paylaşmış.
Yıllarını eğitime, öğretime adamış, hep öğretmek, öğrencilerine doğruyu anlatmak, göstermekle geçen bir ömür Gürşen Kafkas’ınki… Ona göre “öğretme” işinin emekliliği olmaz. Çünkü “öğrenme” hayat boyu devam eder, dolayısıyla “öğretmek” de öyle. Böyle olunca duayen eğitimci bir kitabını tamamlarken bir diğerini de hazırlamış oluyor. Eğitim ve öğretimle yoğrulmuş öyle bir yaşam vardır ki ardında hangi sayfasını çevirseniz bir kitap çıkar yaşanmışlıklardan.
Kafkas’ın sırrı da bu olsa gerek. Yaşıyor, öğreniyor, yazıyor, paylaşıyor, öğretiyor. Kafkas’ın son iki kitabı CM Basım Yayın’dan çıktı. İçeriklerindeki doluluk kadar kapak tasarımları da şık ve sade.
“Tutkuların En Güzeli Kitap Okumak” eserinde neden toplum olarak az okuduğumuza vurgu yapmış. Ait olduğu toplumun okumak konusundaki özeleştirisini yapmış, saptamalarda bulunmuş. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün okuma sevgisi ve alışkanlığını anlatırken, neden bizlerin az okuduğuna ya da hiç okumadığına değinmiş. Ülkemizde yılda basılan kitap sayısının Japonya’da bir günde basıldığını belirttiğinde de bu konudaki eksiğimizi net bir şekilde ifade etmiş. Bir an önce kitapla tanışmak gerektiğini belirten Kafkas bunun ilk adımının gazete ve dergilerle atılabileceğini öneriyor.
Bir diğer kitabında Kafkas, Mustafa Kemal Atatürk’ün özdeyişlerini kaleme almış. Atatürk’ün özdeyişlerinin, onu seven, taktir eden, emeğinin değerini bilen halkının yüreğinde bir umut ışığı gibi yer aldığını kitabının sunumunda ifade eden Kafkas, Atatürk’ün özdeyişlerinin birer yol gösterici olduğunu vurguluyor. Kafkas’ın bu eserinde Atatürk’ün pek çok alanda söylediği özdeyişleri bulmak mümkün.


ARŞİV