Duru Tiyatro'da ‘Suç Ortağı'

Genel Sanat Yönetmenliğini Emre Kınay’ın yaptığı Duru Tiyatro, yeni oyunları ‘Suç Ortağı’nı izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

09 Mart 2011 - 14:47

Kadıköy Moda’da bulunan küçük sahnesinde birçok tiyatro oyununa imza atan Duru Tiyatro, Broadway’in son hit oyunu “Suç Ortağı”nı sahnelemeye başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla sahnelenen oyun, 17 Mart Perşembe günü ilk kez izleyiciyle buluşacak. Komedi-gerilim türündeki oyun Rupert Holmes’e ait. Kahraman Türel’in Türkçe’ye çevirdiği “Suç Ortağı”nı Cem Yanılmaz yönetiyor, oyunda İdil Fırat, Savaş Özdemir, Cem Yanılmaz ve Işık Yönt rol alıyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle: Janet Taylor kocası Derek’i, sevgilisi Jon’la birlikte öldürmeyi planlamaktadır. Jon aynı zamanda Derek’in iş ortağıdır ve Melinda’yla evlidir. Planladıkları cinayetin provasını yaparlarken ummadıkları bir sürprizle karşılaşırlar. Peki, gerçekten bir cinayet işlemeyi mi planlamaktadırlar? Gerçekten suç ortaklığı mı yapmaktadırlar? Birbirlerine güvenmekte haklılar mı? Peki, bu kişiler gerçek kişiler midir? ...Janet: Biz bir cinayet işlemeyi planlıyoruz, bir suikasti tanımlamayı değil!
Ne dersiniz? Vicdanınız bu suç ortaklığına tanıklık edebilecek kadar temiz mi?
17 Mart Perşembe günü saat 20.45’de prömiyeri yapılacak oyun, 18 Mart Cuma ve 19 Mart Cumartesi 20.45’te ve 20 Mart Pazar günü saat 16.00’da yeniden izleyiciyle buluşacak.
www.durutiyatro.com


ARŞİV